avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Deposedare de telefon mobil in scoala
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Deposedare de telefon mobil in scoala

Buna ziua,
Exista vreo lege in vigoare care sa permita unui diriginte de clasa gimnaziala de a retine,telefonul mobil al copiilor din clasa pe toata durata programului scolar,, din momentul inceperii orelor pana la finalul zilei? S-a decis in scoala copilului meu, desi nu mi-a fost furnizat niciun document oficial in acest sens, ca toate telefoanele mobile din clasa sa stea incuiate pana la finalul zilei, zilnic, iar cheia sa fie in posesia unui copil din clasa, agreat de diriginte. Ni s-a sugerat aceasta idee anterior deciziei deja luate, precum si ca parintii sa isi ia angajamentul in scris ca telefoanele mobile ale copiilor sa stea incuiate in timpul orelor si a pauzelor. Aceasta masura este dorita ca o masura disciplinara pentru cateva cazuri izolate de copii care deranjeaza orele cu telefonul. Intrebarea mea este daca este legala deposedarea copilului de un bun propriu (care de fapt apartine parintelui, nu copilului minor), fara acordul parintelui, in felul acesta interzicandu-ne comunicarea cu copilul (nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla intr-o situatie de urgenta).
Multumesc mult pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cik22 , utilizator 22:51, 1 Martie 2022
11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
doamna, nu i-l ia definitiv, nu il deposedeaza pe vecie, ci in timpul oreleor de curs.
O masura care ar mai putea fi luata, ar fi sa ii oblige pe copii sa le inchida, puteti discuta asta la sedinta.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca problema s-ar putea rezolva usor: orice copil care utilizeaza telefonul in timpul orelor neautorizat de invatator/profesor sa aiba prin regulament nota la purtare scazuta cu cel putin 3 puncte.
Astfel s-ar evita orice discutie de natura juridica sau interpretare.
@Flor 666
Cu ce va deranjeaza in mod concret ca se "confisca " telefoanele copiilor pentru perioada cat sunt in unitatea scolara? Poate i-ar ajuta si sa poata socializa in mod fizic cu alti colegi (e) in timpul pauzelor in loc sa se uite la diverse filmulete "deochiate" - intelegeti la ce ma refer...
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ha!Ha! Orele de curs sunt un tot, inclusiv pauzele. Eu zic sa va tineti copilul acasa cu telefon cu tot. Nu va inchipuiti ce se intampla ca telefoanele sa fie deschise, la copii, si sa fie sunati in timpul orelor?
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2022
anatiti, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
I-am cumparat copilului un ceas de mana cu gps, telefon, din acelea ce se folosesc pentru supraveghere, localizare si comunicare limitata, cum au, am inteles in unele scoli din tara clase intregi de copii asa ceva Copilu nu poate suna si nu poate fi sunat de nimeni inafara de cei trecuti de mine in agenda, lista de contacte a dispozitivului. adica pe mine, sotia si o matusa. Este foarte discret ceasul si nu il sunam sau suna el rareori cand era in pauze sau iesea de la scoala sa ma anunte ca apornit spre casa. Acuma, cu toate ca invatatoarea este o tipa de treaba si ma inteleg excelent cu ea, cu toate ca prezenta acestui dispozitiv nu deranjeaza cu nimic, totusi, mi-a zis ca ar fi bine (a fost o recomandare nu un ordin) sa nu i-l mai dau ca se adunau colegii sa il vada sa le explice, etc despre dispozitiv si crea unele deranjuri. Am inteles si i-am zis copilului sa il tina in ghiozdan pana iese afara din clasa la ultima ora si abia atunci sa-l porneasca. Asta a fost acum 2 ani. Acum are un telefon normal care il tine inchis la scoala si il scoate si porneste la plecarea spre casa. In plus a devenit constient de situatie, o intelege si accepta. Faptul ca la scoala copii sunt limitati in a folosi gadgeturi e si spre binele lor, se misca, socializeaza direct, mai vad lumea si ce e in jurul lor, viata. Este normal sa fie in pas cu tehnologia si sa se bucure de beneficiile ei dar se exagereaza enorm in zilele noastre. de fapt , fara ipocrizie, este un fel al unora de a se debarasa de grija si atentia pentru copil, inlocuind acestea cu substituenti de genul telefoanelor sau altor gadgeturi in trend. Am fost la o cabana la munte unde copii unor cunostinte au intrat in sevraj ca nu era net si nu puteau folosi tabletele. Afara exploda natura de diversitate dar ei voiau sa stea ca niste harciogi cufundati in ecranul ala mic... jalnic.
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2022
Cik22, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ilegalitati in liceu Ionut_2005 Ionut_2005 Buna, am o intrebare! Azi, era pauza iar un profesor mi a confiscat telefonul, de precizat este faptul ca el a vrut sa vina pe furis sa mi l ia daca nu l ... (vezi toată discuția)
Codul penal,art 226 Radamante Radamante Codul penalArt 226 (4) Nu constituie infracţiune fapta săvârşită: d) dacă surprinde fapte de interes public, care au semnificaţie pentru viaţa ... (vezi toată discuția)
Confiscare telefon la scoala . Ucozer Ucozer Buna ziua , ieri am aflat de la copilul meu ca i sa confiscat telefonu-l pe motiv ca a ascultat muzica la casti in timpul orei . Este legal acest lucru , sa ii ... (vezi toată discuția)