avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit auto

Buna,am si eu o nelamurire,conf incadrarii si stabilirii cotei de impozit aferente unui auto de 2600cmc ar trebui sa platesc 936 lei,dar faptul ca locuiesc in Timisoara am de plata vreo 1400 lei...dc? primarul poate dispune alte tarife?? sau care e explicatia?? Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 09:57, 19 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca din eroare, v-a incadrat la o categorie superioara de motorizare, cereti explicații.
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2022
gi-jane2, moderator
Ce treaba are ANAF-ul cu DITL ??? Impozitul pe cladiri , teren , mijloace de transport este calculat si aplicat cu respectarea prevederilor Codului fiscal de Primarie prin Compartimentul de taxe si impozite locale si in baza HCL aprobat de Consiliul Local . Exclus ANAF
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2022
floare de gheata, utilizator
acest răspuns util
Ce treaba are ANAF-ul cu DITL ???

V-ați dat răspunsul:
Impozitul pe cladiri , teren , mijloace de transport este calculat si aplicat cu respectarea prevederilor Codului fiscal.

Îi pot clarifica problema și îi pot da baza legală/argumente pentru a cere recalcularea.
Impozitul auto pentru un anumit tip de mașină trebuie să fie la fel în toată țara, valoarea ei nu crește sau scade în funcție de primăria unde e înregistrată. Nu e ca la imobile.
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2022
Emilika40, utilizator
Buna,m-ati facut curios in legatura cu ideea ca impozitul pe auto trebuie sa fie la fel in toata tara ,nu recalculat in functie de primarie...teoretic dupa baza de calcul la 2600cmc eu ar trebui sa platesc pina in 1000 lei,de anul asta vad ca am 1500 lei...credeti ca daca merg la primarie si contest calculul as avea vreo sansa sa recalculeze? sau cum ar trebui sa pun problema/ va multumesc!
acest răspuns util
Dacă vreți să contestați verbal nu cred că aveți vreo șansă, dar încercați. Poate vă bagă cineva în seamă și verifică pe loc.
Altfel, ar fi de preferat să faceți o cerere de recalculare a impozitului auto, stabilit în mod greșit în sumă de X lei, în loc de Y lei. Atașați la ea copie după cartea de identitate a mașinii ca să își bată capul cu căutatul ei în arhivă și vedeți ce vă zic.

Sper că ați calculat bine (conf. tabelului din art. 470 codul fiscal) cât trebuie să plătiți :) Mie îmi dă puțin peste 1.000 de lei, nu 936, la 2600 cmc, dar poate m-am grăbit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2022
Emilika40, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite locale roadx roadx Taxe si Impozite locale In data de 22 Ianuarie 2022, d-l Dragos Niculescu a publicat un articol legat de taxe si impozite pe 2022 ... (vezi toată discuția)
Impozit chirie sorinafelicia sorinafelicia am in proprietate 2 imobile , in unul locuiesc si pe cel de-al doilea intentionez sa-l inchiriez.Pentru cel de-al doilea imobil voi mai plati impozit ... (vezi toată discuția)
Impozit scuter(moped) Danyel77 Danyel77 va rog sa-mi spunetii si mie cum sa formulez o contestatie la primarie deoarece nu am platit taxa de inregistrare anuala de 50 ron pe care o percepe primaria ... (vezi toată discuția)