avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Salut. Am 25 de ani. Sunt impreuna cu prietena mea dea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Salut. Am 25 de ani. Sunt impreuna cu prietena mea dea cam 3 ...

Salut.

Am 25 de ani. Sunt impreuna cu prietena mea dea cam 3 ani. Timp de 2 ani si jumatate am facut actul sexual protejat. Dupa ce am verificat daca amandoi suntem bine-sanatosi, ne-am decis sa incercam si neprotejat (numai in zile in care infertila, si numai cu metoda "pull out", ambele fiind strasnic respectate).

Am discutat, bineinteles, ce sa facem in cazul unui eveniment nedorit. Decizia a fost unanima: In caz ca se intampla sa ramana insarcinata, avort direct, fara discutii.

Nedoritul, s-a intamplat, fara sa fi facut eu vreo nevruta, ca si barbat. Acum, prietena mea s-a intors la 180 de grade.

Bineinteles, scriu aici deoarece nu sunt pregatit pentru a avea un copil. Inteleg ca legislatia la noi e mai ca in "toate statele civilizate", anume, desi amandoi am vorbit o treaba, acum ca suntem in situatia despre care am discutat, ea are toata puterea. Nu am sa discut propia opinie, anume despre cat de nedrept este aceasta metodologie. Sunt aici numai sa va intreb pe dumneavoastra:

Exista vreo cale din a ma proteja legal? De exemplu, sa nu recunosc copilul, sa nu platesc intretinerea lui samd.

Mai de graba ma mut in Mexic si in schimb numele in Fernando, decat sa platesc pentru ceva ce am decis amandoi cu consimtamant si intelegere, ca nu va avea loc.

Multumesc anticipat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pai vrea sa fuga si chiar daca nu fuge, o sa ii dea mamicii pensie ... apropo, ciudat sa vorbiti de avantaje materiale cat pensia raportat la minim pe ec e vreo 375 de lei, dar sa il creasca e cu totul altceva, nici nu isi pune problema, nici nu il vrea, nici nu i l-ar da instanta.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Insasi numele de utilizator (ex. in eng) pare sa aiba o conotatie cu o trimitere subconstienta la starea de vina pe care cel mai probabil o resimtiti (IblameStefan=Dau vina pe / consider vinovat pe Stefan)...sunt contracte/tratate agreate, parafate, semnate, etc. la nivel international care nu se respecta (ex. a se vedea Ucraina-Rusia), dar o promisiune verbala desarta....viata nu este asa cum va doriti dvs. sa fie, este fix asa cum se intampla ea...

Incercati sa va limitati constientizarea evenimentelor la ce era/este in ograda/controlul dvs....aveati posibilitatea de a va proteja dvs. in continuare, daca nu doreati sa fiti tatic ...problema este ca dvs. vreti sa copilariti in continuare, refuzati sa va maturizati si sa va asumati responsabilitati...sau poate nu o iubiti pe domnisoara, respectiv nu aveti ganduri serioase, situatie in care ar fi fost corect/etic sa ii prezentati acest aspect....si cel mai probabil, daca ea avea ganduri serioase, ar fi iesit din relatie.....insa problema este ca va plac doar beneficiile, nu si obligatiile.

Spre exemplu, accidente se pot intampa oricand si in orice context (ex, daca erati la volanul unui auto si un pieton va face semn sa treceti, insa in final trece si el, respectiv il calcati, aveti impresia ca o sa fiti iertat de lege, doar pe baza unei invoieli ad-hoc, care poate fi dovedita inclusiv cu martori?!.....poate doar daca este dovedita ca fiind o celebra metoda de a face rost de bani, iar victima nu pateste nimic).

Incercati sa va asumati partea de vina, si atunci o sa fiti mai relaxat/impacat, iar odata ce va veni relaxarea o sa aveti o judecata mai limpede/corecta.....daca domnisoara doreste acel copil, trebuie sa va asumati deopotriva acest lucru, pentru ca acel copil nu are nici o vina, va trebui sa va asumati partea dvs. de contributie pentru cresterea acelui copil (ex. hrana, educatie, sanatate, etc), altfel urmare a traumelor pe care le va suferi (ex. familie monoparentala. neajunsuri financiare, bullingul colegilor, dezechilibru emotional, pentru ca va primi afectiune doar din partea mamei, mai ales daca ea nu se va casatori ulterior, etc) cel mai probabil va deveni un potential inadaptat la societate si va repeta aceleasi greseli ca ale parintilor.....puteti trai oare cu constiinta impacata stiind ca puteati sa faceti diferit lucrurile?!

Am convingerea ca sunt sanse mari sa va modificati parerea, mai ales daca se dovedeste ca este copilul dvs....de regula oamenilor li se activeaza/amplifica acest instinct matern/patern dupa momentul in care devin parinti....respectiv, daca o iubiti pe domnisoara, nu ar fi rau sa va ganditi si la varianta asta....in timp, cel mai probabil o sa va puneti intrebarea cum ati putut sa ganditi asa de nedrept/stupid....iar fiinta aceea mica si gingasa, sa inceapa sa devina TOTUL pentru dvs.....sa faceti lucruri pe care nu aveati incredere ca le puteti face vreodata, sa va inmuiati precum o carpa la auzul unui singur cuvant iesit din gurita..."tati"....

Poate ca nu ar fi rau sa consultati si un psiholog, faptul ca nu va asumati responsabilitati are de regula legatura cu stima & increderea in sine, deoarece nu va credeti capabil sa gestionati situatia in care va aflati si preferati sa fugiti ca un las, in loc sa o rezolvati chestiunea cu tact, viziune si inteligenta, asa cum ar face-o un barbat/gentleman adevarat.

Spor in reflectie/cugetare....si inspiratie maxima in alegeri!
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2022
mrays99, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate refugia la mama.
Asa ceva !!!! Nici nu as fi indraznit sa public un astfel de caz . Lasitate , lasitate ! Veti platii pensie alimentara pana la 18 ani , acestui copil dorit de mama .
Dle viitor tatic, pe acelasi principiu ati facut sex neprotejat cu gandul ca nu o lasati gravida.
Copilul nu se poate recunoaste, va avea liniuță in dreptul numelui tatălui, iar daca mama va dori sa va treacă ca tata, va intenta proces pt stabilirea paternitatii.
Pensie e una amarata de 300 lei pe care daca nu o platiti in bani, o platiti cu puscaria.
Am auzit ca in Mexic e chiar fain, iar in Romania copilasii pot trait mult mai misto fara asa tatici.

Alte discuții în legătură

Relație pasageră, urmată de o posibilă sarcină nedorită de partener și de hărțuire. cum poate evita tatăl să-și exercite drepturile și obligațiile de părinte? ContSters461809 ContSters461809 Salut, Am decis sa am o relatie cu o colega de munca, imediat dupa divortul meu. I-am zis ca incercam si vedem ce iese. Eu eram depresiv, mersesem la ... (vezi toată discuția)
Cine decide dacã face avort ? m1ha1g m1ha1g Mama vrea să păstreze copilul, tatăl însă nu vrea. Sau invers. Cine e cel care decide ? Ce se întâmplă mai târziu ? Se plătește pensie ... (vezi toată discuția)
Sarcina nedorita de tata dunncan dunncan Buna ziua , ce sa intampla in cazul unei sarcini survenite in urma unei aventuri sexuale , si madama respectiva vrea sa o duca mai departe desi eu nu sunt de ... (vezi toată discuția)