In bloc sunt 25 apartamente.Un arab si cei 5 copii ai lui au 14 apartamente.La fiecare sedinta ei au majoritatea si noi (11 voturi) nu avem nici o putere. El a pus portari salariati, femeie de sevici,administratora,presedinta si cenzora cu salarii mari.De fapt vrea sa nu suportam cheltuielile de intretinere ca de exemplu cand nu locuieste nimeni in apartament se plateste 600 lei/luna de vara.Asta insemnand doar salarii. Scara este intr-o zona buna si intentia lui este de a cumpara toate apartamentele pentru a face scara de hotel. Este o lege prin care daca cativa locatari nu au bani sa suporte aceste cheltuieli sa dam asociatia in judecata? Va rog un raspuns !
ELY63
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Asta este problema. Ca pentru 25 apartamente ,salariile sunt foarte mari. Noi am vrut sa luam o firma sa calculeze intretinerea si ne lua anul trecut 15-18 lei/apartament.-maxim 500 lei pentru toate. S-a opus vehement d-ul care vrea neaparat scara cu toate apartamentele pentru hotel.Si presedinta ia foarte multi bani.Eu nu zic sa nu ia nimic dar cred ca 300 lei ar fi suficient (altii nu ia nimic).Omul vrea portari deoarece trebuie sa ii pazeasca apartamentele lui.
Eu spun ca sumele date sunt brute. Si daca nu ar fi, daca adaugam 42.5% rezulta inca 100 lei pe apartament. Iar abuzul nu este abuz, daca banii se platesc. Nu uitati ca si detinatorii celor 14 apartamente platesc cate 600 lei pe luna. Iar suma de 600 lei este mare, de aceea am facut calculul pe datele date de user. Ceva nu este cum spune dansul.
Nu mai ziceti ca sunt brute , v-am spus mai sus ca sunt nete. In plus ,nu faceti bine ca adaugati 42% ! Ca sa iei 1500 lei net, brutul este 2.550 lei (acesta este salariul minim pe economie).Atat au portarii salariul brut. Dvs va place sa va contraziceti. Nu inteleg care e alt rol al dvs in subiect ! Nu e vorba de mine ca nu am cu ce sa platesc intretinerea desi imi este greu dar avem si vreo 4 apartamente cu pensionari si simt cheltuiala cu intretinerea. Au fost candva alte vremuri ,cand avea el doar un apartament.apoi 2 sau 3. Mai intrebati si dvs cine plateste pentru o scara cu 25 apartamente 1.000 lei presedintele sau administrator? Vedeti ca sunt firme care ar putea sa faca administratia cu maxim 20 lei/apartament =500 lei pentru toate apartamentele ,pentru care primim factura fara sa mai dam alte taxe. Ca salariat ,noi platim un brut de 1.709 lei administratora (1.000 lei net).Deci mai mult cu 1.200 lei decat ne ia o firma. Stiu foarte bine despre salarii,impozite si taxe deoarece aceasta este profesia mea. Am vrut sa stiu parerea avocatilor despre problema noastra.
sadrian
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca legiuitorul "se gandea la chestia asta" nu aveam suprafete imense de teren arabil vandut catre proprietari straini de "pamantul Romaniei". Sunt convins ca arabul (este cetatean roman ?) + fii isi vor atinge scopul. Romania vinde orice daca cei care decid sunt "rasplatiti". In cativa ani vom afla ca si terenul de sub blocurile in care locuim sunt vandute catre straini.
Rusinos si periculos.