In bloc sunt 25 apartamente.Un arab si cei 5 copii ai lui au 14 apartamente.La fiecare sedinta ei au majoritatea si noi (11 voturi) nu avem nici o putere. El a pus portari salariati, femeie de sevici,administratora,presedinta si cenzora cu salarii mari.De fapt vrea sa nu suportam cheltuielile de intretinere ca de exemplu cand nu locuieste nimeni in apartament se plateste 600 lei/luna de vara.Asta insemnand doar salarii. Scara este intr-o zona buna si intentia lui este de a cumpara toate apartamentele pentru a face scara de hotel. Este o lege prin care daca cativa locatari nu au bani sa suporte aceste cheltuieli sa dam asociatia in judecata? Va rog un raspuns !
Adam Grecu
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
@sadrian,
Aveti multa dreptate. Alesii sunt ai nostri, doara nu sunt ai altora...
Noua ne place sa zicem ca "baietii" dorm in Parlament - dar NU, baietii nu dorm (chiar daca-i mai vedem filmati, ca chiar dorm), fac ce fac si decid totul in interesul lor.
Cunoasteti expresia: viata-i lunga, mandatul scurt?
Pai, despre ce vorbim?
Se intampla in zilele noastre, ca copii de 1-2 ani sa fie proprietarul unei vile de 250.000 euro, da? Bun baiat si joaca bine...
Se intampla chiar acum, ca desi procedurile de extradare sa fie accelerate , deh, suntem in UE, se intampla ca la tratamentul unei gripe: daca servesti medicamente - rezolvi gripa in 7 zile, iar daca nu iei nimic , gripa trece intr-o saptamana...
ely1001
Utilizator 6din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca aveti constituita asociatie de proprietari, se aplica prevederile L196/2018. Conf legii au voie sa voteze doar membri asociatiei. Trebuie sa aflati daca cetateanul arab si copiii lui sunt membri ai asociatiei; in cazul acesta cei 6(1+5) au dreptul la 6 voturi, nu la 14. Daca doar tatal este proprietar si membru, are dreptul la un vot. Exista o Decizie a ICCJ in acest sens. Nu pot exista mai multe voturi decat membri AP, ca doar Acordul de asociere este semnat de persoane fizice, nu de apartamente. In ceea ce priveste ponderea voturilor, proprietarii celor 14 ap, ( daca fac dovada ca sunt proprietari si membri AP) au putere de decizie in raport cu cota parte indiviza, dar numai in privinta fondurilor pt consolidare,reabilitare(art 49 alin 3 ,b) dar nu pot detine controlul, caci este limitat de art.49 alin.3 lit.c. In ceeace priveste plata salariilor, acestea se repartzeaza pe cota parte indiviza, nu pe nr de apartamente. Deci proprietarii vor plati diferentiat, in funcție de nr camerelor. In concluzie in blocul dvs sunt 17(11+6) sau 12(11+1) posibili membri AP si 17 sau 12 voturi in AG. Controlul voturilor e la dvs. Puterea celor 6(1+5) este doar la votarea fondului de reparatii. Atentie, L 196/2018 se completează cu Codul civil.
Presedintele AP trebuie sa fie proprietar si membru al AP, obligatoriu. Orice hotarare a AG , care este contrara L 196/2018, este nula.
Nu am studiat legea, dar mă întreb dacă cei 11 proprietari nemulțumiți nu și-ar putea constitui propria asociație după desprinderea din asociația considerată de ei ca abuzivă !?!
DlGoe
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
@ely65 V-a dat dl Grecu solutia, consultati/angajati un avocat, cum zice dumnealui, smart. Sunteti 11, cred ca va permiteti sa va angajati un avocat! Daca vreti sa aveti sanse foarte mari, adresati-va unei case de avocatura, sunt cateva de top. In cazul unui litigiu, arabul asa va proceda, o va face (si) cu banii dvoastra. As solicita avocatului ca pe calea ordonantei presedintiale sa inchida robinetul risipei pana la solutionarea fondului.