avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am un proprietar care si-a facut modificari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am un proprietar care si-a facut modificari la baie ...

Buna ziua! Am un propritar care si-a facut modificari la baie si imi curge mie apa in tavan . Am spart la mine si am vazut ca este de la el, de la inbinari ceva cred. Curge apa zici ca e fantana arteziana. Asociatia a zis ca nu are ce sa-i faca ca el stie legi si nu are nimeni ce sa-i faca. Proprietarul nu permite accesul in locuinta la nimeni si refuza sa repare. Ce este de facut in cazul asta? El zice ca are asigurare si nu il intereseaza,
Cel mai recent răspuns: stefan_ratza , utilizator 15:58, 20 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am citit ce spuneti dumneavoastra dar tot acolo scrie ca se poate sesiza si din oficiu asociatia. Stiu ca ne place sa ocolim legi. Daca eu nu am drepturi are asociatia care trebuie sa ma reprezinte si nu le respecta. V-am mai spus si mai sus, cine constata daca este pe parte comuna sau nu daca proprietarul nu i-a dat voie in casa desi se specifica in lege ca au voie sa inspecteze locuinta in scopul remedierii unui defect comun? La mine de pe parte comuna vine apa ca pe acolo trece tronsonul. Pe ce baza constata asociatia ca vine de la vecin? Asa verbal pot zice si eu orice! Nu trebuie dovezi ca nu este parte comuna?
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asigurarea obligatorie nu acopera riscul la inundatii
Daca inundatia se datoreaza interventiei vecinului,asociatia de proprietari nu este responsabila
Asociatia de proprietari are obligatia sa asigure starea tehnica a partii comune,or in speta este vorba strict de instalatia individuala a vecinului
Notificati oficial vecinul cu obligatia exceutarii reparatiilor pentru asigurarea starii tehnice a instalatiei individuale-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor afernte solutionarii in instanta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
capy2008 a scris:

Am citit ce spuneti dumneavoastra dar tot acolo scrie ca se poate sesiza si din oficiu asociatia. Stiu ca ne place sa ocolim legi.

Sunteti glumet, cum sa se sesizeze din oficiu asociatia ?!? E vorba de organul de control,


Daca eu nu am drepturi are asociatia care trebuie sa ma reprezinte si nu le respecta. V-am mai spus si mai sus, cine constata daca este pe parte comuna sau nu daca proprietarul nu i-a dat voie in casa desi se specifica in lege ca au voie sa inspecteze locuinta in scopul remedierii unui defect comun? La mine de pe parte comuna vine apa ca pe acolo trece tronsonul. Pe ce baza constata asociatia ca vine de la vecin? Asa verbal pot zice si eu orice! Nu trebuie dovezi ca nu este parte comuna?

Pai nu ati spus absolut nimic pina acum, la aceasta postare, pe unde vine apa !!! Credeti ca noi suntem ghicitori in stele ? Vreti raspunsuri, dar nu dati amanunte. Da, aici chiar se aplica art. 31 si asociatia are obligatia sa investigheze, la toti cei de desaupra dvs. Pentru asta trebuie sa aduca personal calificat, pentru a face cit mai putin "deranj" (sparturi, daca nu sunt guri de vizitare) in locuintele proprietarilor, dar cu rezultate cit mai bune in depistarea locului de unde provine scurgerea. Doar asa se va gasi vinovatul, care, exista posibilitatea, sa nu fie vecinul dvs.

Daca asociatia nu o face, procedati cum v-am spus anterior, reclamatie la primarie.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2022
latka, moderator
Multumesc de raspuns Latka !
Ma refeream la acest aspect

Art102 alin e 4
Constatarea contravențiilor prevăzute la alin. (1), făcută la sesizarea oricărei persoane interesate sau din oficiu, precum și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare se fac după cum urmează

Fochistul si administratorul blocului care se ocupa de reparatii are autorizatie de constatare? Cum primesc eu dovada ca nu este de la teava comuna daca sus este acoperit cu spuma, scart etc, s-a verificat superficial. Am inteles ce ziceti dar poate rezolv problema fara sa mai ajung la primarie si la alte institutii.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2022
capy2008, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal, in fiecare locuinta, pe peretele in spatele caruia se afla coloanele de alimentare comune, pe verticala, ar trebui sa existe o gura de vizitare, situata relativ sus, cam la cel putin 2/3 din inaltimea peretelui. Doar asa se poate inspecta si detecta, prima data de la cine (nivel) provine defectiunea.

Pentru partea de reparatii, discutiile sunt impartite::
- se poate demola peretele (ideal e sa fie din materiale usoare si demontabil)
- se poate largi gura de vizitare existenta, daca pe cea curenta nu se poate interveni
- alta varianta

Indiferent de solutia tehnica, se aplica art. 31, :
1. Daca defectiunea provine din interventii recente, vinovat si suporta toate cheltuielile cel ce a facut-o.
2. Daca e pur si simplu o intimplare, se suporta reparatia plus cheltuielile de aducere la starea de dinainte a celor ce au trebuit sa faca lucrari suplimentare, de catre toti cei care sunt alimentati din acea coloana.

Fochistul nu este persoana autorizata, chemati macar un instalator, cu referinte. Totusi, mi-ati zis ca marea problema e ca vecinul sa permita accesul.

Si el poate fi reclamat la primarie, doar daca s-a respectat procedura de catre asociatie, adica sa primeasca acel preaviz.
Sanctunea minima este de 500 RON si e prevazuta de art. 102/1/d.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2022
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Perete spart pentru repararea tevii comune CristinaCIC CristinaCIC Buna ziua Daca intr-un bloc se sparge o teava comuna si instalatorul (mai mult sau mai putin competent) adus de administrator sparge peretele de la ... (vezi toată discuția)
Buna seara, ma confrunt cu o situatie aparent fara iesire. de ... ngg ngg Buna seara, Ma confrunt cu o situatie aparent fara iesire. De 2 saptamani avem inundatie in garsoniera aflata la parter de bloc cu 10 etaje la nivelul unei ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii într-un imobil ! buna tuturor, ma confrunt ... AndreiMDO AndreiMDO Probleme cu vecinii într-un imobil ! Buna tuturor, ma confrunt cu o situație bizara pentru mine dar totodata poate normala pentru noii mei vecini. Ca sa ... (vezi toată discuția)