avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua! Am imprumutat unei persoane in 4 transe ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua! Am imprumutat unei persoane in 4 transe bani prin ...

Buna ziua! Am imprumutat unei persoane in 4 transe bani prin transfer bancar.
De fiecare data am mentionat la Detalii Imprumut si asa apare pe OP. Se pare ca banii erau pt acoperirea altor datorii si nu ce mi-a spus.
Va rog sa imi spuneti care sunt pasii pt recuperarea datoriei.
Nu am mentionat termen de returnare.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Natcar , utilizator 10:09, 8 Noiembrie 2022
orice contract are un termen, o scadenta; cum adica "cine pune?" Toata lumea pune. Cu ordinele de plata, daca nu da curs notificarii de restituire, mergeti si cereti instantei sa stabileasca termen de restituire. Notificarea nu este obligatorie dar este bbine sa o faceti.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
termenul e ala la care v-ati inteles sa vi-i dea inapoi.
daca tot il notificati, dati-i un termen de 7 zile sa zicem si apoi, il dati in judecata.
daca au trecut 3 ani de la data la care v-ati inteles sa vi-i inapoiese sau in lipsa unui termen, de la data cand i-ati dat, puteti sa le puneti cruce.
daca nu a eangajat si nu are bunuri, le puneti cruce oricum.
nu mai dati bani impumut nici alora ce se tavalesc de foame
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2022
gi-jane2, moderator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Detineti inscrisuri, care atesta acest imprumut.

Daca ati efectuat o mentiune, la momentul transferului bancar, cum ca suma de bani depusa in cont reprezinta un imprumut sau o datorie (neavand relevanta termenii folositi ), acest fapt va ajuta, in cauza dedusa judecatii.

Proba cu inscrisuri poate fi coroborata cu proba testimoniala , asadar, puteti propune doi martori,in vederea audierii.

Totodata, in probatiune, uzati de interogatoriul paratului.

In prealabil litigiului, puteti inainta o notificare, cu mentiunea ca , in cazul in care sumele de bani avansate nu sunt restituite, veti putea solicita cheltuieli de judecata, anume onorariul de avocat si taxa judiciara de timbru.

Suma de bani poate fi actualizata cu indicele de inflatie, puteti solicita plata dobanzii legale.
Buna ziua!
Se pare ca trebuie sa inaintez actiunea de recuperare, persoana in cauza tergiverseaza si inventeaza mii de scuze, plus am aflat ca e imprumutata la multi colegi.
Pe langa dovada imprumuturilor, ordinele de plata, in notificarea initiala pe care ma pregatesc sa i-o trimit, pot adauga si copiile discutiilor de pe whatsapp in care se confirma cererile/recunoasterea imprumuturilor cat si cererile mele de returnare a sumelor?

Va multumesc!
Da, le puneți la dosar.

Alte discuții în legătură

Bani dati fara acte legale daniela_b daniela_b am imprumutat in luna septembrie o cunostinta cu 1500 ron si 350 E,si ma tot amana cu returnarea sumei,mentionez ca nu am facut nici un act oficial si nici ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati de recuperat buna ziua. stiti cum se spune, ... CBucuresti CBucuresti Bani imprumutati de recuperat Buna ziua. Stiti cum se spune, daca vrei sa vezi cu adevarat cine itit este prieten, imprumuta bani. Am ajutat pe cineva cu o ... (vezi toată discuția)
Imprumut persoana fizica-persoana juridica fara contract explicit ali18ro ali18ro am transferat din contul meu de persoana fizica in contul unei peroane juridice suma de 10.000 lei, specificand pe ordinul de plata \\"imprumut firma\\", acum ... (vezi toată discuția)