avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camere video pe holurile blocului! Pot monta camere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camere video pe holurile blocului! Pot monta camere video pe ...

Camere video pe holurile blocului!

Pot monta camere video pe holurile blocului la etajele superioare strict pentru siguranta si protectie?
Tin sa precizez ca in sedinta generala a fost dezbatuta aceasta situatia si s a hotarat sa se obtina acordul tuturor proprietarilor pentru montarea acestora.
Mai precizez ca exista deja sistem de monitorizare video doar la parterul blocului.
In aceste situatii este obligatoriu obtinerea acordului tuturor proprietarilor pentru montarea acestor camere pe holurile etajelor superioare?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:23, 26 Septembrie 2023
Daca ati avut deja o adunare generala unde s-a stabilit instalarea unui sistem de supraveghere video (din care ati realizat o parte), cu motivatie interes legitim, nu mai e nevoie acum de acordul tuturor vecinilor. Cred ca cele mai bune informatii le gasiti pe site-ul autoritatii in domeniu ANSPDCP:
[ link extern ]
Nu este ceva clar si alb pe negru scris ca avem sau nu voie sa instalam camere video pe holurile blocului cu sau fara acordul proprietarilor sau tuturor proprietarilor

latka a scris:

Daca ati avut deja o adunare generala unde s-a stabilit instalarea unui sistem de supraveghere video (din care ati realizat o parte), cu motivatie interes legitim, nu mai e nevoie acum de acordul tuturor vecinilor. Cred ca cele mai bune informatii le gasiti pe site-ul autoritatii in domeniu ANSPDCP:
[ link extern ]


Acordul tuturor locatarilor? Acordul poate fi retras oricand, corect? Si daca unul dintre ei isi retrage acordul? Ce facem? Demontam camerele?
Buna ziua,
Intemeierea pe interese legitime pentru prelucrarea datelor cu caracter personal este legala numai atunci cand o astfel de prelucrare este necesara si interesele operatorilor nu sunt depasite de drepturile si libertatile persoanei vizate.

De asemenea, GDPR constata ca interesele legitime nu pot fi invocate de autoritatile publice in indeplinirea sarcinilor lor.

GDPR impune documentarea oricarei evaluari si decizii privind interesele legitime, precum si mentionarea in informarile de confidentialitate a tuturor intereselor legitime urmarite de operator sau de o terta parte in cazul in care prelucrarea se bazeaza pe articolul 6 alineatul (1) litera (f).

Dintre cele sase baze legale, interesele legitime sunt cele mai flexibile, dar aceasta nu inseamna ca este cea mai potrivita.

Este probabil sa fie cea mai potrivita atunci cand folositi datele oamenilor in moduri pe care acestia le-ar putea astepta in mod rezonabil si ar avea un impact minim asupra vietii private sau in cazul in care exista o justificare convingatoare pentru prelucrare.

Daca alegeti sa va bazati pe interese legitime, va asumati o responsabilitate suplimentara pentru a examina si a proteja drepturile si interesele cetatenilor.

Inainte de a va decide ca interesele legitime sunt cea mai potrivita baza legala, efectuati o evaluare a intereselor legitime (Legitimate Interests Assessments-LIA).

Evaluarea intereselor legitime (LIA) este un tip de evaluare a riscurilor bazat pe contextul si circumstantele specifice care va vor ajuta sa va asigurati ca procesarea dvs. este legala.

Asadar, nu este necesar acordul de vointa, ci montarea camerelor CCTV este facuta in baza interesului legitim.

Hotararea Adunarii Generala este luata cu majoritate.

Stimate domn,
Trebuie puse peste tot stik-uri explicativa ca zona respectiva este protejata video.
Vrei sa intri pe holul resectiv (exemplul dvs), tre' sa dai ochii cu avertizorul. Intri, inseamna ca ai acceptat. Nu accepti, nui intri - ce atata filozofie.
Le fel si la magazine, etc., etc. Intri, ai acceptat sa te vada camere. Nu vrei sa te vada, nu intri. Asta este.
Oricum, domnul moderator v-a dat link-ul cu pricina, pe care banuiesc ca-l stiti.
Mai mult, amplasarea acestor camere ar fi bine sa o faceti printr-o firma specializata; "baietii" de-acolo, cunosc mai multe decat citim /intelegem noi pe-aici sau pe site-ul ANSPDCP.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera de supraveghere la intrare pe casa scarii Asp733 Asp733 Pot monta camera de supraveghere,la intrare pe casa scarii,sa pot supraveghea gradinitele din fata blocului???? (vezi toată discuția)
In ce conditii se pot accesa imaginile de pe camerele video de ... catali123456 catali123456 In ce conditii se pot accesa imaginile de pe camerele video de la blocuri? Si cat timp pot fi pastrate? Cine le poate accesa? multumesc (vezi toată discuția)
Acordul proprietarului sau al chiriasului pentru montarea camerelor de supraveghere? vali m vali m Buna ziua.La mine in bloc se doreste montarea camerelor de supraveghere la parterul blocului.Toata lumea este de acord,mai putin proprietarul de la parter,care ... (vezi toată discuția)