avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... În apartamentul paralel cu al meu s-a spart țeava de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

În apartamentul paralel cu al meu s-a spart țeava de scurgere ...

În apartamentul paralel cu al meu s-a spart țeava de scurgere a apei către canalizare.Tin sa mentionez ca nu era coloană comună. Invocând Legea 196/2018 proprietara ne obligă pe toți proprietarii sa-i plătim schimbarea gresiei din bucătărie in totalitate.Mentionez ca nu sunt pe aceeași coloană cu ea.Mai mentionez ca nu coloană comună s-spart.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:28, 28 Iulie 2022
Păi articolul 31 alin. 3 tocmai asta spune ca prejudiciul este suportat de către asociație, deci și orice finisaj care este distrus și trebuie refăcut. :)))

Problema aici e doar că nu s-a intervenit la partea comună.
Dar tocmai asta vrea vecina repararea in totalitate a gresiei si parchetului din proprietatea privată.lAsta însemnând suma de 4.45o Ron ,aceasta suma cuprinde inclusiv plintele,adezivul ,serviciul plus manoperă .
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2022
Manuela Rășină, administrator
După părerea ta trebuie sa-i înlocuim toată gresia din bucătărie sau numai unde a spart ca sa ajunga la țeava de evacuare.Sau numai plăcile lipsa in zonă găurilor?

latka a scris:

Păi articolul 31 alin. 3 tocmai asta spune ca prejudiciul este suportat de către asociație, deci și orice finisaj care este distrus și trebuie refăcut. :)))

Problema aici e doar că nu s-a intervenit la partea comună.

După părerea mea, spusă de câteva ori până acum ( chiar n-ați citit?) nu trebuie să-i înlocuiți nimic, persoana respectiva nu a "prestat" pentru lucrări pe parte comună.

Chiar și atunci se ocupă asociația de despăgubiri, din fondul de reparații.

orice finisaj care este distrus și trebuie refăcut. :)))

Eronat !
Asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul asigurarii starii tehnice a partii comune
Legiuitorul nu a impus asocitiei de proprietari sa refaca fiinisajul din proprietatea privata
Daca proprietarul detine finisaj din marmura sau gresie de anume culoare si caracteristici tehnice,asociatia de proprietari nu este obligata sa refaca finisajul

Alte discuții în legătură

Locuiesc la parter. teava de incalzire care deserveste bucataria ... stoian corneliu daniel stoian corneliu daniel locuiesc la parter. teava de incalzire care deserveste bucataria si sufrageria s-a spart in subsol iar reparatia nu se poate face decat prin spargerea ... (vezi toată discuția)
Inlocuire teava comuna omtraisiomvedea omtraisiomvedea Buna ziua, Asociatia de propietari a stabilit inceperea unor lucrari de reparatii luni, 25.07.2020. Este vorba de un bloc cu 40 de apartamente din Bucuresti. ... (vezi toată discuția)
Înlocuire țeava MART ALINA MART ALINA Înlocuire țeava Buna ziua_Locuiesc la etaj. 1 și Vecinul de la parter mi a comunicat ca are pete pe peretele de la hol și Bucătărie.Aceeași situație ... (vezi toată discuția)