Fiind vorba de o mostenire ,deci nu exista o contributie personala a persoanei decedate, fiul poate fi considerata terta persoana.Nu este acelasi lucru ca in cazul unui bun realizat de tata in cursul vietii. As dori daca se poate un articol de lege care mentioneaza cum se poate solutiona aceasta speta.
Nu are nicio relevanta contribuția personala. În plus, e cam aberant sa pretinzi ca un nepot sa fi avut vreo contribuție personala la dobândirea bunurilor bunicilor sai.
Bunicii au decedat.
Au moștenit tata+ fratii sai.
A murit tatăl, deci prin retransmitere, cota acestuia revine fiului sau.
Art.963 Cod civil.
(1) Moştenirea se cuvine, în ordinea şi după regulile stabilite în prezentul titlu, soţului supravieţuitor şi rudelor defunctului, şi anume descendenţilor, ascendenţilor şi colateralilor acestuia, după caz.
(2) Descendenţii şi ascendenţii au vocaţie la moştenire indiferent de gradul de rudenie cu defunctul, iar colateralii numai până la gradul al patrulea inclusiv.
Moștenirea tatălui consta în cota acestuia, din bunurile bunicilor.
Eu nu m a m referit la nepot sa aiba o contributie personala.Ati inteles gresit sau nu m am exprimat eu foarte clar .Articolul din codul civil se refera la mostenire in general , nu la mostenire provenita dintr o mostenire. eu stiu ca mostenirile sunt bunuri strict personale care nu se impart . Aici spuneti mi daca exista un articol de lege in acest sens.