avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire ...

Dreptul la mostenire in cazul in care proprietatea este tot mostenita de catre defunct si mai exista coproprietari fara iesire din indiviziune.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:48, 6 August 2022
Fiind vorba de o mostenire ,deci nu exista o contributie personala a persoanei decedate, fiul poate fi considerata terta persoana.Nu este acelasi lucru ca in cazul unui bun realizat de tata in cursul vietii. As dori daca se poate un articol de lege care mentioneaza cum se poate solutiona aceasta speta.
Nu are nicio relevanta contribuția personala. În plus, e cam aberant sa pretinzi ca un nepot sa fi avut vreo contribuție personala la dobândirea bunurilor bunicilor sai.

Bunicii au decedat.
Au moștenit tata+ fratii sai.
A murit tatăl, deci prin retransmitere, cota acestuia revine fiului sau.

Art.963 Cod civil.
(1) Moştenirea se cuvine, în ordinea şi după regulile stabilite în prezentul titlu, soţului supravieţuitor şi rudelor defunctului, şi anume descendenţilor, ascendenţilor şi colateralilor acestuia, după caz.
(2) Descendenţii şi ascendenţii au vocaţie la moştenire indiferent de gradul de rudenie cu defunctul, iar colateralii numai până la gradul al patrulea inclusiv.

Moștenirea tatălui consta în cota acestuia, din bunurile bunicilor.
Eu nu m a m referit la nepot sa aiba o contributie personala.Ati inteles gresit sau nu m am exprimat eu foarte clar .Articolul din codul civil se refera la mostenire in general , nu la mostenire provenita dintr o mostenire. eu stiu ca mostenirile sunt bunuri strict personale care nu se impart . Aici spuneti mi daca exista un articol de lege in acest sens.
Nu se împart între soți, în caz de divorț.

Dar în caz de deces, bunurile respective sunt la rândul lor moștenite de urmașii celui decedat.
Or, aici nu se pune problema de soți, ci de tata-fiu.
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2022
raluk0207, utilizator
Dvs. simplificati lucrurile,dar eu cred ca speta nu se trateaza chiar asa. Oricum va multumesc!

Alte discuții în legătură

Pentru un contract de comodat e deajuns semnatura unui parinte ori e necesara si cea a fratilor? salutare comunitate! doresc sa inchei un contract de comodat ... Claudiu007 Claudiu007 Salutare comunitate! Doresc sa inchei un contract de comodat ca reprezentant al unei firme pe care vreau sa o infiintez cu unul din parinti, fiindca ... (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Cui rÃmÂne mostenirea cioarec carmen cioarec carmen După decesul tatălui au venit la mostenire soţia supravetuitoare şi copilul din altă căsătorie.După decesul soţiei ,dacă ea nu are moştenitori ... (vezi toată discuția)