avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire ...

Dreptul la mostenire in cazul in care proprietatea este tot mostenita de catre defunct si mai exista coproprietari fara iesire din indiviziune.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:48, 6 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba se tratează fix asa.
Dvs amestecați mere cu pere.
Ați auzit ceva cum ca bunurile dobândite prin moștenire sunt bunuri proprii și acum facem telefonul fără fir.
Da, sunt proprii, în raportul dintre soți, în caz de divorț.
V-am explicat logic și legal ca tot ce a avut tatăl (inclusiv cota moștenită de la bunici) este moștenită de fiu
Fiul își moștenește tatăl
Dvs cine sunteți în această ecuație?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca sunteți unul din coproprietari și gândul la avere va întunecă judecata, altfel nu stiu de ce nu acceptati ce vi s-a spus deja. Daca moare unul din coproprietari, cota lui din acea proprietate, indiferent de cum a fost dobandita, e mostenita de mostenitoriii decedatului. Doar daca nu avea copii, puteau mosteni si fratii acestuia, posibil acei coproprietari. Numai ca în acest caz, are copil iar acesta mosteneste tot ce avea decedatul. Daca decedatul era casatorit, fiul imparte mostenire cu sotia supraviețuitoare.
Ultima modificare: Luni, 1 August 2022
gi-jane2, moderator
Cred ca nu este cazul sa faceti astfel de aprecieri ,eu am cerut un raspuns bazat pe lege, daca il cunoasteti, nu pareri personale. Ceea ce am mentionat nu este produsul mintii mele ,pentru ca nu am studii de specialitate ,ci este ceea ce mi s a spus referitor la cazuri similare. Oricum va multumesc pentru timpul acordat!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ori ati inteles gresit ce vi s-a spus, ori situatia nu e nicidecum similara.
aici , daca vi se raspunde la intrebari, nu e vorba de parerea cuiva, raspunsurile sunt bazate le lege.

in plus, ar trebui sa dati detalii despre situatie ca sa va putetm sfatui.

Cum se imparte mostenirea intre fiul mostenitor al defunctului si ceilalti coproprietari?

asa cum ati formulat, mostenirea defunctului nu se imparte ca toata o culege fiul ( nu ati zis ca ar avea si nevasta),
restul raman stapani pe cota lor. Daca vor sa iasa din indiviziune, se va imparti ca cati proprietari sunt.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am dat temeiul legal, referitor la ce se întâmplă cu bunurile unei persoane, în caz de deces.

Alte discuții în legătură

Pentru un contract de comodat e deajuns semnatura unui parinte ori e necesara si cea a fratilor? salutare comunitate! doresc sa inchei un contract de comodat ... Claudiu007 Claudiu007 Salutare comunitate! Doresc sa inchei un contract de comodat ca reprezentant al unei firme pe care vreau sa o infiintez cu unul din parinti, fiindca ... (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Cui rÃmÂne mostenirea cioarec carmen cioarec carmen După decesul tatălui au venit la mostenire soţia supravetuitoare şi copilul din altă căsătorie.După decesul soţiei ,dacă ea nu are moştenitori ... (vezi toată discuția)