avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. ...

Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. Am facut cerere la DGASPS pentru institutionalizare de aproximativ 1 an cu toate actele necesare si de fiecare data mi se raspunde ca nu primesc la niciun centru deoarece nu mai sunt locuri sau ca nu primesc cu acest diagnostic.
Mentionez ca acum 1 luna a sarit de la etajul 1 si are ambele picioare fracturate, am 60 ani cu probleme cardiace, epuizata fizic si psihic si nu mai am nici o ruda in viata care sa ma ajute si sa ma sustina. Ce este de facut deoarece asistenta sociala nu ma ajuta cu nimic si sunt intr-o situatie disperata?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:19, 10 Noiembrie 2022
Bolnavii psihic nu sunt primiți la azil. N-au personal specializat pentru comportamentul acestor bolnavi, și nici personal medical specializat care gestioneze și să trateze astfel de afecțiuni.
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2022
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fac o precizare.
Să nu faceți greșeala să confundați un SPITAL de psihiatrie, cu un SANATORIU de psihiatrie.

Autismul e o boală psihică gravă, și nici un sanatoriu, sau centru sau azil care nu are destinația și specia;izarea de psihiatrie, nu primește bolnavi psihici.

Doar la un sanatoriu de psihiatrie există personal specializat și instruit cum să vorbească, si cum să se comporte cu bolnavii psihici.
Chiar daca bolnavul te înjură sau te jicnește în orice fel, tu ca angajat n-ai voie să răspunzi la provocări.

Vă dau un exemplu:
Niciodata infirmierul sau asistentul medical n-are voie să escorteze un pacient meargând înaintea lui.
Riscă să fie prins de gât și sugrumat.

Pacientrul trebuie să meargă înaintea asistentului medical, sau a infirmierului.
Așa prevede protecția muncii la ei la psihiatrie.

Fiecare asistentă si infirmieră de la psihiatrie trebuie să poarte în buzunar un agraf, iar dacă din neatenție un bolnav psihic o prinde de gât să o sugrume, să îl înțepe cu acul în mână să-i dea drumul si astfel să scape cu viață.

Nu vă luați aici pe forum după sfaturile celor care nu au cunoștințe în domeniul psihiatric.

Locul fiului dvs fiind bolnav psihic e într-un SANATORIU (nu spital) de psihiatrie.

Interesați-vă care este cel mai apropiat sanatoriu de psihiatrie de județul dvs, dacă nu aveți în județ un astfel de sanatoriu.
Ru mai sus mai dat câteva exemple de sanatorii psihiatrice. Sunt SANATORII nu spitale de urgență.

Bolnavii psihici nu pot fi primiți în centre sau azile cu oameni normali sau bolnavi de alte afecțiuni pentru, că pe de o parte le pun viața în pericolviețuitorilor azilului, apoi pe de altă parte pun în în pericol și viața asistentelor și infirmierelor care deservesc azilul/centrul pentru că n-au specializarea și nici pregătirea cum să se comporte și să se apere de bolnavii psihici.

Până aici eu v-am spus cum sun instruiți de PROTECȚIA MUNCII, doctorii, asistentele și infirmierele care lucrează la spitalele de psihiatrie.
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2022
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dapix, in primul rand va aduc la cunostinta ca autismul nu este o boala psihica ci neurobiologica (asa te nasti), cauzele deocamdata nu sunt cunoscute. Baiatul meu are un autism inalt functional, a facut terapie ABA cu americanii si s-a recuperat in proportie de 90%, a fost un elev de exceptie la scoala si a participat la multe concursuri si olimpiade aducand multe premii. Datorita presiunii scolare si a profesorilor la care el nu a mai putut face fata a capatat anumite ticuri, am fost cu el la Obregia si mi-au prescris un tratament cu Rispolept+Depakin timp de 6 luni care a stricat tot echilibrul, nu mai era acelasi, apoi a aflat si el (pana la 14 ani nu stia) si cei de la scoala de diagnostic si a inceput marginalizarea, bullyngul, etc. iar el a intrat intr-o depresie si nici acum nu-si accepta boala. A inceput sa caute pe NET despre autism si a vazut ca este o boala pe viata, a spus de multe ori ca nu poate trai cu aceasta boala ca se sinucide, astfel incat acum doua luni a sarit pe geam cu aceasta intentie unde si-a fracturat ambele picioare. Fiind singura si fara ajutor nu pot gestiona situatia, iar sa-l internez acum intr-un sanatoriu este pur si simplu sa-l trimit la moarte deoarece el nu se poate apara de eventuali agresori deoarece este imobilizat iar in al doilea rand are nevoie de recuperare dupa fracturi ceea ce se poate face la un centru cu un kinetorapeut. Pentru autism nu exista tratament medicamentos doar terapie comportamentala, in SUA 90% dintre autisti lucreaza la noi numai 1%, in Franta autistii stau in case familiare maxim 8 persoane, fara tratament medicamentos si fac terapie cu animale in mijlocul naturii. In UK in cazul in care parintii sunt depasiti de situatie vin specialistii acasa si fac consiliere si daca este necesar fac terapie in centre specializate. La noi nu sunt primiti nici macar in centre desi conditiile sunt asemanatoare cu adevarate lagare de exterminare, la centre in care conditiile sunt mai bune se intra numai cu spaga. In orasul meu Barlad exista un centru pentru adulti unde sunt numai cu probleme psihice si conditiile sunt mai bune dar se intra numai prin cunostinte. Asistenta sociala de la primarie nu se implica cu nimic, locuinta mea este chiar langa sediul lor dar nu a venit nimeni acasa sa vada cu ce probleme ma confrunt, ma intreaba doar cate camere am, ce pensie am si atat. Desi orasul meu are peste 60 mii locuitori nu avem niciun serviciu social pentru adulti cu dizabilitati, un centru de zi unde sa socializeze, un centru respiro, tinerii dupa ce termina scoala sunt tinuti izolati in casa impreuna cu parintii ducand la depresii.
E foarte trist ce se intampla in RO, astfel incat noi parintii suntem atat de disperati ca nici amenintarile cu bomba nucleara nu ne mai inspaimanta.
În ce județi locuiți`? Interesați-vă, poate aveți un sanatoriu de psihiatrie în județ, să fie aproape de dumneavoastră. Dar acceptați că si autismul e tot o boală psihică și se tratează tot la psihiatrie.

Copilul dvs trebuie internat înyt-un sanatoriu de psihiatrie.
Mai mult de atât nu pot să va ajut de pe un forum.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2022
Dapix, utilizator
Eu sunt convins, că la sanatoriul SOCOLA din județul IAȘI vi-l internează pentru minim 3 luni, și apoi alte 3 luni, si iar alte 3 luni și tot așa............ la plus infinit.

SOCOLA din județul Iași este cel mai mare spital sanatoriu de psihiatrie din România.

Momentan pe termen scurt și mediu, alte soluții nu aveți.

Eu mă gândesc la fel de fel de soluții să vă ajut, dar nu există alte variante decât cele pe care vi le-am sugerat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2022
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Caz social, protectia copilului nu a luat copilul dianafc32 dianafc32 Buna ziua, cunosc cazul unei fetite care are un usor retard si face convulsii, a crescut mai mult in spital, parintii o aduc acasa doar ptr alocatie apoi o duc ... (vezi toată discuția)
Disputa familiala alinaparvu alinaparvu Buna ziua,ma adresez dvs intr-o problema de familie delicata. Fratele sotului meu sufera de schizofrenie,acesta locuind cu soacra mea-mama lor,cea care il si ... (vezi toată discuția)