avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unde pot găsi un notar public care se deplasează la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unde pot găsi un notar public care se deplasează la domiciliu ...

Unde pot găsi un notar plublic care se deplasează la domiciliu ?
Am început să sun la notarii publici din zonă.
Altă problemă, acum:
-din cauza vârstei socrului, suntem trimiși la medicină legală pentru certificat medical psihiatric.
Deci, nu pot să îl transport la biroul notarului pentru că nu îl susțin picioarele, dar TREBUIE să îl car în spinare la INML pentru a fi expertizat psihiatric...
Întrebare: legiuitorii din România au " toate țiglele pe casă"???
De curiozitate întreb, legiuitorii aceștia au trecut printr-o evaluare psihiatrică, înainte de a ocupa funcțiile pe care le ocupă, dând asemenea legi?
De ce nu ar fi suficientă o adeverință medicală / certificat medical de la medicul de familie sau medicul curant al pacientului???

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Sunați.la mai mulți notari din localitatea dvs și întrebați , dacă locuiți în Buc c am acestea sunt preturile,dacă locuiți în provincie ar trebui sa fie ceva mai mici dar șunt si notari mai putini..Personal am achitat 800 lei pt o declarație notariala luata la domiciliu unei persoane nedeplasabile..

Până acum 2 luni când a făcut COVID și a fost internat in spital, mergea bine, își făcea singur târguielile, mergea la piață, făcea treburi ușoare prin casă, își ajuta soția la prepararea hranei, aranjat masa.După externare nu mai are putere, nu îl susțin picioarele.Nu mai poate merge, doar câțiva pași prin casă, cu sprijin.Are 91 de ani.Psihic este normal.Asta este întrebarea, dacă medicul de familie îi eliberează adeverință, nu este suficient pentru notar???

gi-jane2 a scris:

cat de nedeplasabila e? poate imprumutati un scaun si merge transportata

3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu aveti ce face cu adeverinta. daca nu ar avea discernamant, va e necesar certificatul de la iml.
notarul v-a trimit dupa certificat pt ca i-ati zis ca are 91 de ani si ca nu se poate deplasa si n-are chef sa vina si sa plece cu buza umflata ca nu poate incheia actul pt ca omul pare bolnav si la cap.
daca vreti sa va alegeti cu procura aia, puneti-l in scaun sau pe brate pana la masina si deplasati-l la notar, pana la masina, se poate deplasa si notarul sau asistentul si sa il puna sa semneze.

Deci nu este obligatoriu certificatul inml dacă îl duc în brațe și notarul vede că este întreg la cap.Chiar dacă are 91 de ani.Am înțeles corect?

gi-jane2 a scris:

nu aveti ce face cu adeverinta. daca nu ar avea discernamant, va e necesar certificatul de la iml.
notarul v-a trimit dupa certificat pt ca i-ati zis ca are 91 de ani si ca nu se poate deplasa si n-are chef sa vina si sa plece cu buza umflata ca nu poate incheia actul pt ca omul pare bolnav si la cap.
daca vreti sa va alegeti cu procura aia, puneti-l in scaun sau pe brate pana la masina si deplasati-l la notar, pana la masina, se poate deplasa si notarul sau asistentul si sa il puna sa semneze.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, exact.

Alte discuții în legătură

Este posibilă în legislația actuală din românia delegarea ... SC123 SC123 Este posibilă în legislația actuală din România delegarea reprezentării legale către un reprezentant legal de către o persoană cu capacitate de ... (vezi toată discuția)
Certificat medico legal de la psihiatru simionescuirina simionescuirina O matusa imi lasa apartamentul, facem donatie cu uzufruct, mentionez ca are 90 ani si avem nevoie de certificat medicolegal, este valabil cel de la ... (vezi toată discuția)
Persoana handicap grav - asistență notariala anca@qui anca@qui Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie: matusa mea (sora geamana tata) , varsta 75 ani, incadrata cu grad de handicap grav, ... (vezi toată discuția)