avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unde pot găsi un notar public care se deplasează la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unde pot găsi un notar public care se deplasează la domiciliu ...

Unde pot găsi un notar plublic care se deplasează la domiciliu ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E grav, e foarte grav sa ajungi in situatia asta. Si eu sunt nedeplasabila, momentan. Normal ca am avut nevoie de procura pentru pensionare. Am avut noroc de notar intr-un timp relativ scurt si cu un onorariu decent, dar sunt foarte greu de gasit. Din aproximativ 10 notari sunati, unul singur a zis ca ma programeaza peste vreo luna. Poate rezolvati problema la electrica, telefonic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poare ar fi o soluție schimbarea contractului de energie electrica pe numele soacrei/fiului. Asta se poate face online și nu mai necesita nici o procura.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta e Romania si legiuitorii votati de populatie. Iar notarii se stie ca vand cea mai scumpa hartie. Cel mai bine incercati schimbarea online a contractului.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai interesati-va si la furnizor daca nu accepta imputernicire semnata, scanata si transmisa online, fara a mai fi nevoie de notar. Eu asa am trimis la la doi furnizori si au acceptat.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2022
anatiti, utilizator
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util

Stimabilă raluk0207, presupun că sunteți notar public.
Presupun că deontologia profesiei dvs cuprinde și niște referiri legate de cuviință, respect și empatie, vis a vis de toate categoriile de clienți pe care îi serviți. Nu știu de ce ,aveți un mod belicos de a vă susține punctul de vedere,lansând acuzații a priori la adresa unor persoane pe care nu le cunoașteți,fără a avea vreo dovadă că aveți dreptate( sunteți citez" pornită împotriva celor ca mine, care se așteaptă ca alții să încalce legea pentru ei și să le rezolve problemele").
Mă rog, cu ce se încalcă legea, dacă un cetățean ,aflat în imposibilitate de a se deplasa, solicită deplasarea unui notar la domiciliu pentru întocmirea unei procuri?!
De asemenea, vă reamintesc, legea NU prevede o anumită limită de vârstă de la care se începe solicitarea unui certificat psihiatric INML , întrucât există tineri cu boli psihice compensate( medicamentos sau nu) și seniori cu mintea-brici.Așa că notarul deplasat la domiciliu nu comite vreo ilegalitate , dacă în momentul semnării actelor vede că există semne de suferință psihiatrică, are liber să solicite un certificat medico-legal psihiatric, indiferent de vârsta clientului.Și mult mai relevant ar fi un certificat de la medicul de familie, care știe toate diagnosticele pacientului, act care se poate obține mult mai repede.Un certificat INML se obține în 45-50 de zile!
De asemenea, în redactarea actului notarial clientul declară PE PROPRIE RĂSPUNDERE că nu suferă de boli psihice.Deci, dacă declară fraudulos că este sănătos psihic și nu este, clientul este în culpă, nu notarul.
Și o ultimă remarcă legată de sarcasmul și cinismul pe care le afișați: să știți că nedeplasabili nu sunt numai cei care" au fost recalcitranți ani de zile, iar acum, când sunt cu un picior în groapă, doresc să facă acte" .Nedeplasabili sunt și tineri , care au trecut printr-un accident/cancer/operații /traumatisme /etc cu impact asupra integrității lor fizice ( nu psihice)și au nevoie de un notar la domiciliu, însă,cf criteriilor dvs sunt aruncați en gros în tomberonul cu nedeplasabili pe care îi desconsiderați atât de mult.

raluk0207 a scris:

Nu, sunt pornita impotriva celor ca dvs, care se asteapta ca altii sa incalce legea pentru ei si sa le rezolve problemele personale.
"Amaratii" sunt tratati dupa cum au stiut sa isi aranjeze viata. Nu toti sunt de plans.
Au fost recalcitranti ani intregi si cand sunt cu un picior in groapa, doresc sa faca acte.
Multi copii dau totul parintelui, ii fac conturi pe la banci, inmatriculeaza masini pe numele lor, fara sa isi puna practic problema ca la un moment dat starea de sanatate se va degrada si va ajunge nedeplasabil.
Nu e vorba de aroganta, ca procura nu v-a refuzat-o nimeni, si nici deplasarea, ci ar trebui sa fiti constienta ca niste acte si proceduri trebuie respectate.
Dvs aveti o problema ca vi se cere un certificat medico- legal ca omul e intreg la cap.
"Da, dar trrebuie sa il duc la IML". Este fix problema dvs! Va priveste!
Doriti procura? Asta trebuie sa faceti.
Daca nu, il duceti direct pe tatal dvs la banca, la casa de pensii sau unde trebuie, sa ii ia doamna de la ghiseu consimtamantul.


Alte discuții în legătură

Este posibilă în legislația actuală din românia delegarea ... SC123 SC123 Este posibilă în legislația actuală din România delegarea reprezentării legale către un reprezentant legal de către o persoană cu capacitate de ... (vezi toată discuția)
Certificat medico legal de la psihiatru simionescuirina simionescuirina O matusa imi lasa apartamentul, facem donatie cu uzufruct, mentionez ca are 90 ani si avem nevoie de certificat medicolegal, este valabil cel de la ... (vezi toată discuția)
Persoana handicap grav - asistență notariala anca@qui anca@qui Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie: matusa mea (sora geamana tata) , varsta 75 ani, incadrata cu grad de handicap grav, ... (vezi toată discuția)