avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum reclami un calcul gresit cu repartitoare pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum reclami un calcul gresit cu repartitoare pentru caldura? ...

Cum reclami un calcul gresit cu repartitoare pentru caldura?
Pentru calculul repartizarii cheltuielilor cu incalzirea la bloc, s-au montat repartitoare, modul in care sunt montate si calculul aferent acestora este insa eronat in cele mai multe cazuri. Cum se poate reclama diferenta constata ( voi monta un contor in paralel pentru un calorifer - NU REPARTITOR!) . Daca din comparatia aceasta vor iesi diferente, iar din experientle anterioare au fost de 30-50%, intotdeauna in plus la repartitoare, cum voi putea sa cer corectarea fiindca firma de repartitoare nu are contract cu persoana fizica, iar asociatia nu face nici o reclamatie. Cum ramane cu legea care spune : "masurarea cu acuratete a consumului " si care nu poate fi asigurata ? Coloanele blocurilor nu au toate contor , unle au un contor pentru 2 coloane, iar firma de repartitoare a pus repartitor pe una din coloane ca sa poata sa imparta .......
Cel mai recent răspuns: alexstaneci , utilizator 09:52, 12 Decembrie 2022
puteti preciza numele prestatorului (firma)? prietenii stiu de ce!
Ce este acel "contor"? Un calorimetru? Un calorimetru, ca să măsoare cantitatea de căldură radiată de calorifer, trebuie "să știe" cantitatea de agent termic care a trecut prin calorifer și diferența de temperatură a acestuia, dintre intrare și ieșire. Deci nu este ceva care să se atașeze simplu pe exterior.

Dar nu înțeleg cum v-ați dat seama că algoritmul de calcul al costurilor este greșit? Am montate repartitoare de costuri în apartament de ani de zile, sunt deja la generația a doua, cu citire radio, și nu am sesizat că ar fi probleme cu calculul.
Nu ati auzit de contorul de energie termica? Debitul care intra intr-un calorifer este acelasi cu cel care iese, si da , trebuie doi senzori de temperatura pe intrare si iesire.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci eu sunt de vina ca pentru dumneavoastra e grea matematica ? Repartitoarele sunt gandite pentru acelasi debit ( si masurati dumneavoastra debitul la ultimul etaj versus la parter ) iar caloriferele trebuie sa aiba puterea in w de la producator, nu de la ochiul specialistului Gigel care vine si le constata, apoi factorii pentru peretii exteriori se iau dupa numarul de pereti si nu dupa suprafata acestora ... Daca v-ar fi interesat ati fi vazut ca sunteti pacalit , dar asa sunt unii care trebuie sa fie la moda , si isi baga repartitorul , cand legiuitorul putea sa oblige firma de distributie sa le monteze!, chiar daca trebuie cate 2-3-4 pe fiecare apartament .....
sigur: TECHEM , Desi erau cel putin 10 nereguli in modul de calcul si de instalare repartitoare , nu a fost amendata! si nu a schimbat nimic decat pentru un calorifer unde aveam dovada ca se contrazice singur

Alte discuții în legătură

Reclamatie repartitoare. cum se poate reclama calculul gresit ... alexstaneci alexstaneci Reclamatie repartitoare. Cum se poate reclama calculul gresit al repartizarii caldurii prin repartitoare? In lege/ordonanta se specifica faptul ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Impartire caldura cu repartitoare piticot20 piticot20 Buna ziua, Vin cu o rugaminte, tocmai am primit factura de la RADET cu incalzirea si habar nu am cum sa o calculez. La noi in bloc sunt repartitoare, pana ... (vezi toată discuția)
Cum se citesc repartitoarele radio? BEN46 BEN46 Am avut surpriza sa constat ca incalzirea pe luna octombrie este 2,5 ori mai mare decat urmatorul apartament si nu inteleg de ce fiindca am ... (vezi toată discuția)