avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... LEGEA 351/2022. Buna ziua! Am văzut că intră în ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

LEGEA 351/2022. Buna ziua! Am văzut că intră în vigoare de ...

LEGEA 351/2022. Buna ziua! Am văzut că intră în vigoare de la 1Ianuarie 2023.Ma puteți lămuri și pe mine va rog:Eu lucrez că electrician întreținere și reparații în Uzină constructoare de mașini ,ce prevede aceasta lege ,ma incadrez sa ies la pensie mai devreme sau cum? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Alister , utilizator 13:45, 18 Februarie 2024
Legea nu mentioneaza astfel de obligatii, respectiv emiterea de adeverinta.
Daca doriti sa comentati dati clik pe butonul "raspunde"pentru a nu mai aparea integral, mesaje deja scrise.
Buna ziua. Cerere refuzată de casa de pensii pentru recalculare pensie ,pentru că nu am o nouă adeverință pentru legea 351/22 cu toate că din cartea de munca(până în 2011) reiese ca am lucrat în același loc de muncă încadrat anterior în grupa 1 deci că sa pot beneficia de recalculare trebuie să obțin o nouă adeverință pentru condiții speciale pentru perioada 2001 -2011.

POPA GHEORGHE a scris:

Legea nu mentioneaza astfel de obligatii, respectiv emiterea de adeverinta.
Daca doriti sa comentati dati clik pe butonul "raspunde"pentru a nu mai aparea integral, mesaje deja scrise.

Ati subliniat mesajul meu care este clar.
Cereti CJP sa va mentioneze in scris, conform carei mentiuni din lege este nevoie de o noua adeverinta.

Pensionar 2015-Daca vorbiti de perioada de dupa 01/04/2001 atunci d-voastra nu aveti legatura cu recalcularea in baza legii 351/2022 pentru aceasta periaoada(dupa 01/04/2001).
Bună ziua d-ul Carp, am mai scris pe acest forum și am primit și răspunsuri, dar acum nu înțeleg răspunsul pe care l-ați trimis d-lui " Pensionar 2015*!! Nu se dau grupele din 2001 de când nu mai sunt și până în prezent dacă s-au introdus acele litere în legea pensiilor ?? Deci soțul meu lucrează în turnătorie de metale neferoase din anul 2011 până în prezent și au solicitat mai mulți colegi printr-o cerere scrisă adresată celor de la firmă (este o firmă particulară), au solicitat emiterea unei adeverințe pentru grupa de muncă conf. Legii 351/12.01.2023, iar răspunsul lor este: - Activitatea societății declarată la Oficiul Registrului Comerțului se incadreaza în următoarele clase CAEN - 2454, 2599, 2815,3811, 3832, și 4672. Am citit despre acest clase, dar firma lor nu poate fi încadrată la aceste clase, deoarece ei toarnă piese de alamă și bronz de 1800kg, 2000kg și bare la dimensiunea de 3m de 300, 400 kg, iar mașinile sunt de tip centrifugal - MTC ( mașini de turnare centrifugală), 1000 de turații pe minut! Pe aceste mașini sunt așezate cochilele în care se toarnă metalul lichid la o temperatură de 1030 de grade! Întrebarea este dacă firma nu ar fi trebuit să le emită adeverință pentru grupa de muncă?? Ce putem face mai departe și puteți să-mi răspundeți dacă beneficiază de grupă conf. Legii 351/ 2022? Mulțumesc și scuze de aceste explicații, dar voiam să știți exact cu ce se ocupă!! O zi frumoasă!

Alte discuții în legătură

Legea 351/2022. va rog sa-mi spuneți dacă această lege se ... Gabi olt Gabi olt Legea 351/2022. Va rog sa-mi spuneți dacă această lege se aplica în cazul în care am lucrat că inginer in cadrul secției de Turnătorie aliaje ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! eu am lucrat de la 1980 până la 1999 într-o turnătorie ... Barney Rubble Barney Rubble Bună ziua! Eu am lucrat de la 1980 până la 1999 într-o turnătorie în care am turnat talpă pentru fiere de călcat. Din 2001 iulie într-o altă ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca bagarica bagarica Buna Ziua. As avea o intrebare legata de grupele de munca... Tatal meu a primit prima decizie de pensionare la limita de varsta in 5 septembrie 2006.In ... (vezi toată discuția)