avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia noastra transmite informatii DOAR unor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia noastra transmite informatii DOAR unor proprietari alesi de presedintele asociatiei

Buna ziua, dintr-o intamplare am aflat ca presedintele asociatiei de proprietari transmite prin email diverse informatii de interes general DOAR anumitor proprietari alesi de el. Bineinteles ca eu nu fac parte din aceasta "lista selecta" in conditiile in care se stie adresa mea de email la asociatie. Acum imi explic de ce eu nu aveam anumite informatii pe care unii vecini le aveau in sedintele de AG.

Adresa de email folosita de presedintele asociatiei nu este afisata la avizier, are in denumirea ei numele asociatiei si mi-a fost data cu titlu de secret de un vecin.

Deasemenea nu am acces la aplicatia e-bloc a asociatiei, cenzorul spunand ca se da acces doar persoanelor ocupate (nu stiu cum se masoara gradul de "ocuposenie")

1. Va rog sa-mi spuneti cum il pot obliga sa-mi transmita toate informatiile referitoare la mersul asociatiei?
2. Cum pot demonstra ascunderea informatiilor?
3. Catre ce institutii trebuie sa ma adresez, in afara de primarie care nu rezolva problemele niciodata si pierd 30 de zile asteptand un raspuns de la ei?
4. Cum se numesc aceaste fapte in lege? Ma refer la ascunderea adresei de email, folosirea ei in mod discretionar, blocarea accesului la aplicatie si constituirea unui grup special ?
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2022
gev, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 14:12, 3 Ianuarie 2023
@eugarizan: nu sunt din Bucuresti, M-am inscris in audienta la primar dar mi s-a spus clar ca primarul nu a tinut si nu va tine audiente
Nu am gasit interes la putinii vecini pe care ii cunosc.
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2022
gev, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua
Cum adica ,primarul nu a tinut pana acum audiente ? nu pot sa cred , poate in aceasta perioada , o fi omul in concediu sa isi manance porcul ,o fi la ski ! eu stiu ca si in comune , sate un primar are zile de audiente
Incercati la prefectura si intrebati daca un primar nu are in fisa postului si audiente cu localnicii, pai cum tine legatura cu acestia in anumite situatii ?
Este bine sa aveti un document in acest sens , adica ati dorit o audienta la primar , dar acesta nu tine asa ceva
Nici vicele nu are asa ceva ?
In legatura cu vecinii , trebuie sa recunosc ca asa sta situatia in mare parte , se multumesc cu ajutoare si ce o vrea Domnul ,
Nu vreau sa va descurajez , dar sunt slabe sperante sa reusiti ceva , de aceea fac ce fac acei indivizi
O zi buna va doresc
@eugarizan: am cautat inscrierea la audiente la primar, este din 19 mai 2022, am dovada scrisa. Ma sfatuiti sa ma adresez prefectului? Puteti sa-mi indicati o lege care obliga primarul sa tina audiente? Chiar nu stiu ce sa fac mai departe.
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2022
gev, utilizator

Empatizez cu dvs. Aștept cu interes să povestiți cum și ce ați reușit să faceți, dacă și când ați reușit. Vă rog să ne transmiteți.
Situații se produc la indigo și în alte părți. Lumea, pentru frânturi de avantaje, uită ce sunt blocurile - reprezentate prin Asociații de proprietari, adică comunități de oameni care trebuie să conlucreze pentru bunul și binele lor comun.

gev a scris:

@eugarizan: am cautat inscrierea la audiente la primar, este din 19 mai 2022, am dovada scrisa. Ma sfatuiti sa ma adresez prefectului? Puteti sa-mi indicati o lege care obliga primarul sa tina audiente? Chiar nu stiu ce sa fac mai departe.

Buna ziua, in calitate de presedinte va dau urmatoarele sfaturi:
1. Faceti aceste solicitari in scris.
2. solicitarea o trimiteti prin posta Romana cu confirmare de primire si continut declarativ pe adresa presedintelui asociatiei de proprietari.
3. in solicitare cereti toate documentele de interes cu specificatia ca duplicarea acestor documente vor fii achitate de dvs la listele de plata lunare.
4, Presedintele are obligatia de a se conforma conf. L.196/2018.
5. Are obligatia de a va informa in scris in cazul in care aceasta actiune necesita timp pentru a face fotocopii dupa aceste documente, are obligatia de a va informa in scris data la care vi se vor elibera aceste documente etc..
6. In cazul in care solicitarea dvs ramane fara raspuns si nu s-a raspuns in termenul legal prevazut de L196/2018, adresati-va instantei de judecata. Solutia data de Judecatorie este obligarea asociatiei de proprietari pentru conformare conform solicitari dvs. Depuneti toate dovezile. Cereti si cheltuielile de judecata.
7. Dupa obtinerea acestor documente, studiatile, mergeti si la un contabil expert sa verifice aceste documente contabile.
8. In cazul in care se gasesc neregului depuneti toate documentele la departamentul asociatiilor de proprietari din cadrul primariei dvs. O sa primiti un raspuns cu siguranta. Si se vor lua masuri.
9. In cazul in care nu sunteti multumita de rezultat, angajati un avocat si actionati asociatia de proprietari in instanta.
Sper sa va fie de folos.
O zi buna

Alte discuții în legătură

Ce lege obliga asociatia de proprietari sa afiseze adresa de email si nr. de telefon? gev gev Deoarece asociatia de proprietari refuza sa afiseze adresele de email si numerele de telefon ale presedintelui asociatiei si cenzorului, spunand ca nu ii ... (vezi toată discuția)
Imi puteti spune, va rog, in cazul achizitionarii unei cabine ... puimicc puimicc Imi puteti spune, va rog, in cazul achizitionarii unei cabine de lift in cadrul unei asociatii de proprietari, cine poate verifica legalitatea efectuarii si ... (vezi toată discuția)
La o asociație de proprietari, o persoană care nu face parte ... ceciliabraek@gmail.com ceciliabraek@gmail.com La o asociație de proprietari, o persoană care nu face parte din asociația de proprietari, nu este proprietară în acel bloc, nu este membru al asociației ... (vezi toată discuția)