Buna ziua, dintr-o intamplare am aflat ca presedintele asociatiei de proprietari transmite prin email diverse informatii de interes general DOAR anumitor proprietari alesi de el. Bineinteles ca eu nu fac parte din aceasta "lista selecta" in conditiile in care se stie adresa mea de email la asociatie. Acum imi explic de ce eu nu aveam anumite informatii pe care unii vecini le aveau in sedintele de AG.
Adresa de email folosita de presedintele asociatiei nu este afisata la avizier, are in denumirea ei numele asociatiei si mi-a fost data cu titlu de secret de un vecin.
Deasemenea nu am acces la aplicatia e-bloc a asociatiei, cenzorul spunand ca se da acces doar persoanelor ocupate (nu stiu cum se masoara gradul de "ocuposenie")
1. Va rog sa-mi spuneti cum il pot obliga sa-mi transmita toate informatiile referitoare la mersul asociatiei?
2. Cum pot demonstra ascunderea informatiilor?
3. Catre ce institutii trebuie sa ma adresez, in afara de primarie care nu rezolva problemele niciodata si pierd 30 de zile asteptand un raspuns de la ei?
4. Cum se numesc aceaste fapte in lege? Ma refer la ascunderea adresei de email, folosirea ei in mod discretionar, blocarea accesului la aplicatie si constituirea unui grup special ?
eugarizan
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Domnule Presedinte sunt placut surprins de sfaturile d-voastra , am cateva competari :
- Dupa punctul 5 ar fi bine sa se adreseze si comitetului executiv si cenzor / comisie de cenzori
- In cazul cand nici acum nu se rezolva situatia , se adreseaza compartimentului din primarie
- Daca nici acum nu se rezolva , adica nu intra in posesia celor solicitate pentru ca primaria nu a rezolvat cazul , se merge in instanta , adica are mai multe argumente ( eu am patit o si am pierdut un proces , nu in totalitate , dar nu am obtinut tot ce am solicitat ), se poate da in judecata si primaria daca nu i a masurile prevazute in legea nr. 196/2018 .
Obligatoriu un avocat , sunt de acord cu punctul 7
Tot acest demers necesita , rabdare , timp si bani .
Cam asa vad eu lucrurile
O zi buna si bafta