Buna ziua ! Eu lucrez la un depozit frigorific Kaufland de 2 ani jumatate , iar astazi am aflat ca din data de 1 Martie nu vom mai lucra din cauza ca depozitul se muta la DC in Ploiesti. Intrebarea mea si a colegilor mei de munca este : Noi avem dreptul la ceva bani in plus din cauza ca ne dau afara pe toti ? Inca nu stim daca se va face relocare sau nu...Daca puteti sa-mi raspundeti la intrebare m-as bucura. Multumesc frumos !
Multumesc mult de rapuns, doar ca nu am inteles din raspunsurile anterioare asta. Daca as fi inteles , nu as mai fi intrebat...:) Nu am stiut daca am voie sau nu sa refuz relocarea, chiar daca se afla la mine in oras. Acum, am inteles ca da si ca voi primi un salariu compensator. Multumesc frumos !
Mai am o intrebare : Sefii mei locali ne-au anuntat ca de luna viitoare nu mai avem de lucru, dar nu ne-au dat nici un preaviz scris....In cazul asta, noi ce facem? Si daca ne dau preaviz, cu cat timp inainte trebuie sa ni-l dea si cate ore lucram pe zi? Va rog frumos sa-mi raspundeti. Multumesc !
In contractul colectiv de munca la nivel national avem:
Art. 74. - [...]
(2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
Cred ca citatul de mai sus este suficient de explicit ca raspuns la intrebarea dvs.