avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizat- ce drepturi am ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizat- ce drepturi am ?

Buna ziua ! Eu lucrez la un depozit frigorific Kaufland de 2 ani jumatate , iar astazi am aflat ca din data de 1 Martie nu vom mai lucra din cauza ca depozitul se muta la DC in Ploiesti. Intrebarea mea si a colegilor mei de munca este : Noi avem dreptul la ceva bani in plus din cauza ca ne dau afara pe toti ? Inca nu stim daca se va face relocare sau nu...Daca puteti sa-mi raspundeti la intrebare m-as bucura. Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Leutz_bv , utilizator 18:01, 16 Februarie 2010
As mai avea ceva de intrebat, chiar daca a trecut ceva timp de la ultima activitate pe site. Seful nostru ne-a anuntat ca din data de 22 luna aceasta activitatea la depozitul nostru se incheie. Trei dintre noi vom merge la magazin, iar restul vor fi dati afara fara sa li se plateasca somajul. Li se vor acorda trei salarii compensatorii, dar si acelea obtinute cu foarte mari insistente, insa nu li se va acorda somajul, spunanduli-se ca exista o lege prin care Kaufland poate invoca faptul ca nu suntem competenti sau ceva de genul acesta...:) Nu ni s-a dat preaviz, instiintare scrisa nici atat, ci pur si simplu se opreste activitatea. Colegii mei care sunt in cauza, ce pot face? Au dreptul la somaj sau nu ? Obliga legea intr-un fel sau altul compania noastra sa plateasca somajul sau nu? Daca nu, in ce conditii nu se plateste somajul? Va multumesc anticipat !
Codul muncii si legile romanesti sunt obligatorii si pentru toate companiile straine care activeaza in Romania. Pentru a va concedia pentru incompetenta va trebui sa respecte procedura impusa de codul muncii si cred ca este greu de dovedit.
Nu compania plateste somajul, compania plateste lunar cotizatia salariatului si a angajatorului la bugetul de somaj. Ajutorul de somaj este platit de AJOFM doar daca contractul de munca inceteaza din motive neimputabile salariatului, in cazul vostru art.65 alin.1. La ITM ati sesizat aceste abuzuri ale angajatorului?
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
ContSters42179, utilizator
Noi nu am mai mers la ITM din cauza ca sefii nostrii ne-au spus, ca daca nu semnam demisia, nu vom primi nimic, nici macar un salariu compensatoriu...., iar despre somaj, ei spun ca nu ne vor da, ptr ca asa este legea. Ei isi termina contractul de chirie cu locatia unde suntem acum , asa ca nu mai au ce face cu noi si basta...:)
Daca aveti atata incredere in spusele sefilor atunci nu inteleg de ce mai solicitati sfaturi pe forum?
Din cate mi se pare mie ca am spus mai sus, asta este un fel de santaj din partea sefilor mei. Acum, daca dvs ati inteles altceva, nu prea am ce face decat sa-mi reformulez intrebarea, dar nu o voi face. Multumesc totusi ptr ca v-ati pierdut timpul cu mesajele mele de pe forum...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt drepturile angajatului in cazul in care firma se "relocheaza" ? letipop letipop firma la care lucrez eu inchide filiala din localitatea in care functioneaza acum si deschide alta la 160 km distanta. ne cere sa le comunicam personal care ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu Cristi_25 Cristi_25 Va deranjez si eu cu o intrebare :am lucrat la o firma aproximativ 9 ani CU CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA in luna august a acestui an am fost anuntat ca firma ... (vezi toată discuția)
Concedierea pentru motive ce nu tin de persoana salariatului Monna2 Monna2 Buna ziua, In urma cu cateva zile seful meu m-a anuntat ca trebuie sa reduca bugetul si implict sa ma concedieze. M-a anuntat ca voi primi ultimul salariu ... (vezi toată discuția)