avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Dupa 20 de ani de concubinaj si doua avc ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Dupa 20 de ani de concubinaj si doua avc făcute ...

Buna ziua ! Dupa 20 de ani de concubinaj si doua avc făcute de concubin am fost data afara din apartamentul in care locuiam impreuna de fiul acestuia care imi interzice sa mai merg la spital unde este internat tatăl lui.Eu am unde locui nu ma intereseaza partea materială doar imi doresc ca concubinul sa fie ok si sa nu poata fi dus la azil , ce pot face ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: geta2005 , utilizator 18:58, 6 Februarie 2023
Noi nu ne- am căsătorit tocmai in ideea de a ne pastra fiecare drepturile asupra bunurilor fiecaruia .
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă concubinul e în deplinătatea facultăților mentale, fiul nu-l poate interna forțat în azil. Ar trebui mai întâi să ceară punerea lui sub interdicție și să obțină tutela. Doar dacă concubinul cedează la presiune, să-l interneze făra punerea sub interdicție.

Oricum, după ce-l aduceți înapoi acasă, mai bine vă căsătoriți și optați pentru regimul separației de bunuri, că de 12 ani se poate.
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2023
Alexandru Surcel, Avocat
Puteti sa ma lămuriți ce inseamna acea separație de bunuri de care vorbiti si cum putem face lucrul acesta?
Multumesc!
e un regim care se adopta inainte de casatorie, dar intra in vigoare ca sa zic asa, de la data casatoriei. Deci trebuie sa se inzdraveneasca mai intai.
apo, si daca vreti sa va casatoriti, nu va e de folos o separatie, cat nu cred ca de acum incolo mai adunati bunuri, iar ce aveti inainte de castaorie, ramane ca bun propriu al fiecaruia, deci niciun risc.
Daca moate inaintea dvs, il mosteniti oricum, indiferent de ce regin adoptati.
Adică pe scurt fiecare soț e cu averea lui. Cum spunea și colega, nu este afectat dreptul de moștenire, dar bunurile acumulate în timpul vieții, după încheierea căsătoriei, au regim de bunuri exclusive ale soțului care le-a achiziționat, exact ca și bunurile dobândite înainte de căsătorie.

geta2005 a scris:

Puteti sa ma lămuriți ce inseamna acea separație de bunuri de care vorbiti si cum putem face lucrul acesta?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Bunicul soției mele a făcut act de întreținere unei familii.a ... tiberiu1977 tiberiu1977 Bunicul soției mele a făcut act de întreținere unei familii.A avut o nevastă care a murit și a trăi în concubinaj cu altă doamnă.A avut un fiu care a ... (vezi toată discuția)
Perderea rezidentei dupa divort ivir ivir buna ziua, Am divortat de cetatean Italian la Oficiul starii civile . El parasise domiciliul ( casa cumparata de mine inainte de casatorie ) inainte de ... (vezi toată discuția)
Mostenire Camyelia Camyelia Cum se împart bunurile după decesul concubinul ui? Timp de 23 de ani concubin și în ultimele 7 luni de viata soț. (vezi toată discuția)