avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Un raspuns autorizat, va rog! Poti sa te intorci in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Un raspuns autorizat, va rog! Poti sa te intorci in sensul giratoriu ...

Un raspuns autorizat, va rog! Poti sa te intorci in sensul giratoriu de pe banda 1? Nu i dam de cap deloc, Unii zic ca da, altii ca nu! Si inca ceva, Banda 2 da prioritate benzii 1 ?
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 14:25, 31 Ianuarie 2023
În sensul giratoriu se aplica regula de circulație a oricărei intersecții. Poți vira la stânga de pe banda unu intr-o intersecție, alta decât sensul giratoriu, NU. Apoi, unele sensuri giratorii au aplicate și marcaje pe asfalt in vederea preselecției direcției de mers, astfel, banda unu va circula înainte sau la dreapta, iar banda doi, înainte sau întoarcere
Tocmai, că e necesar să nu se aplice regulile din orice intersecție, pentru că e una specială, nu există "la stânga", "înainte", "la dreapta". Există intrare și ieșiri. Așa cum scrie în codul rutier din alte țări, care au reguli de circulație în INTERIORUL intersecției cu sens giratoriu. Dacă ați fi citit subiectul de la început, ați fi înțeles.

Cstfan a scris:

În sensul giratoriu se aplica regula de circulație a oricărei intersecții.

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
latka, utilizator
Intri in sens , la urmatoarea intrare asteapta o masina care in mod normal trebuie sa-ti dea prioritate de stanga.Exista oare o varianta in care cele doua masini se pot tampona fara sa fie de vina cel care trebuie sa dea prioritate de stanga? Am incercat sa gasesc insa n-am gasit acea posibilitate.In schimb o gaseste un coleg, dar nu stie sa explice cum!
Nu există prioritate de stânga! La intrare în sensul giratoriu au prioritate doar mașinile care sunt deja în sens, față de cele care intra.
Ce mai conteaza? Am inteles ce zici, dar n ai raspuns la ce voiam eu.Varianta cu cel intrat care se loveste cu cel care intra si el dupa.

Alte discuții în legătură

Buna ziua!vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident ... AngelicaCeh AngelicaCeh Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident in sensul giratoriu ptr ca consider si sustin nevinovatia mea.Eu circulam in aceias sens de mers ... (vezi toată discuția)
Giratoriu cu 4 benzi,săgeți clare pe jos ,primele 3 benzi obligatoriu ... Iammaxim Iammaxim Giratoriu cu 4 benzi,săgeți clare pe jos ,primele 3 benzi obligatoriu înainte ultima la stânga.Incadrat pe banda 2 la ieșire am fost lovit în aripa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vestitul "rond" din iasi ca sens giratoriul nu este, ... allecsx allecsx Buna ziua, Vestitul \"rond\" din Iasi ca sens giratoriul nu este, aduce multe intrebari si nelamuriri . Va rog cei experimentati sa ne ajutati daca pentru ... (vezi toată discuția)