avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am luat amenda in autobuz pe motiv ca mi-a expirat ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am luat amenda in autobuz pe motiv ca mi-a expirat calatoria???

Buna ziua, am luat amenda in autobuz pe motiv ca cica mi-a expirat calatoria cu 7 minute si ca trebuia sa compostez inca o calatorie.
Eu nu am stiut acest lucru pentru ca nu este specificat nicaieri in autobuz de felul cum functioneaza aparatul de compostare. Eu nu am de unde sa ghicesc noile reguli din autobuz daca nu sunt informata despre ele ca sa pot calatori in legalitate. Nu am avut de unde sa stiu ca o calatorie dus-intors expira in 90 de minute si daca depasesti 90 de mintue trebuie sa compostezi inca o calatorie.
mi se pare nedrept sa primesc amenda in astfel de conditii fara sa fiu informata despre aceste reguli de functionare. Normal trebuie sa existe aceste reguli exact pe aparatul de validare.
Este legal sa iau amenda???

Multumesc,
Mihaela
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 09:01, 5 Februarie 2023
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este siderant modul in care va laudati ca sunteti ignoranta! Ca daca, ca daca... Regulile sunt afisate peste tot! Nu trebuie nimeni sa va susure la ureche: Fa asa, fa asa! Traiti intr-o lume cu reguli, respectati-le!
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suntem în secolul XXI, avem internet până și pe telefoanele mobile și ceasurile de la mână și vrem să ne și digitalizăm. Faptul că unii în 2023 nu folosesc deloc internetul cam e așadar problema lor.

Apropo, plângerile la ANPC acum se fac.doar online. ????

mercenarul a scris:

faceti plangere la ANPC daca intradevar nu sunt informari in mijloacele de transport.
puteti contesta amenda ,nu sunteti obligata sa stati cu soneria de la telefon pregatita sa sune dupa 90 minute.
asta cu informarile pe sait sunt pt naivi , nu toata lumea are acces sau stie sa foloseasca internetul,

Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2023
Alexandru Surcel, Avocat
Eu consider buna ideea cu un timp alocat unui titlu de calatorie decat plata la fiecare urcare in mijloacele de transport, cum era inainte... Si acum trebuie sa validezi cardul la urcare dar nu iti mai ia bani de pe el, doar arata ca ai modificat mijlocul de transport.
De ce...?

Spre exemplu: trebuie sa folosesti 3 mijloace de transport pentru a ajunge undeva ( sa presupunem ca ne incadram in cele 90 de min. cat este valabila calatoria)... Inainte trebuia sa validezi cardul la fiecare urcare si asa plateai la toate 3 cursele 3,9 lei ( la 1,3 lei calatorie, cum era inainte...)
Acum platesc doar 3 lei pe aceeasi cursa si pot folosi oricate mijloace de transport am nevoie daca trebuie sa ajung undeva, cu conditia sa ma incadrez in cele 90 de minute...

Ce as schimba eu aici... daca imi expira timpul si eu sunt in mijlocul de transport, sa pot merge cu acel mijloc de transport pana ajung la destinatie, nu sa stau cu cronometul in mana, mai ales in traficul de la orele aglomerate din capitala.
draftacristi a scris:

Eu aș vrea sa pun în discuție problema așa : Eu, călător, mi-am achiziționat un bilet, deci am dat bani societății de transport. Încă nu am beneficiat de servicii. De ce sunt constrâns în maxim 90 de minuite să beneficiez de aceste servicii ( respectiv o călătorie ), altminteri, dacă trec 90 de minute banii sunt luați dar eu nu mai pot beneficia de serviciile respective. Ce fel de lege este asta? Și ce te faci dacă mijlocul de transport merge ca melcul în condițiile de azi de trafic din capitală? Cine te despăgubește dacăo călătorie care poate la ora 5 dimineața ar dura să zicem 45 minute iar la orele 10 durează 100 minute pe același traseu, cu aceleași stații, pe aceeași distanță ?

Hai sa facem o "dezbatere lingvistica".
Ce intelegeti Dumneavoastra prin "o singura calatorie"? Eu inteleg ca aceasta se desfasoara (se "numara" de cand v-ati urcat prima data in mijlocul de transport si pana cand coborati din el. Corect?
Sa inteleg ca a durat "singura calatorie" mai mult de 90 minute? Daca DA, ar trebui sa depuneti plangere la societatea de transport ca datorita unui blocaj in trafic s-a produs depasirea timpului.
Altfel nu stiu in Bucuresti vreun traseu care, chiar in conditii de trafic de varf, sa dureze peste 90 minute...
Poate ca v-ati gandit ca "o singura calatorie" inseamna "o singura linie de transport in comun". Ar fi chiar neobisnuit sa utilizati un mijloc de transport in comun o zi intreaga... (exagerez).
Cei care v-au raspuns mai sus au perfecta dreptate;
De unde ati stiut ca trebuie sa va cumparati bilet inainte de urcare si nu ati banuit ca se poate cumpara in mijlocul de transport?...
In social media care ma intereseaza stiu ce se afla. La fel si pe dvs. ar fi trebuit sa va intereseza in ce conditii mergeti cu autobuzul... Acest tarif este valabil de la 1 august 2021. Imi dau seama de cate ori ati mers ilegal! Si mai veniti dupa doi ani sa va plangeti! Pe ce lume traiti?

Alte discuții în legătură

Amenda stb, noi reguli de taxare a călătoriilor. ghapciu ghapciu În cursul zilei de ieri, soția mea a primit o amenda în STB, pe care intenționează să o conteste. Din capul locului, pentru a evita comentarii ... (vezi toată discuția)
Ratb linia 780 catre otopeni deepspirit deepspirit Buna ziua ! Numele meu este Daniel si as dori sa va cer un sfat daca se poate. Ieri in jurul orei 14 am luat traseul 780 catre otopeni. Am luat o cartela ... (vezi toată discuția)
Taxa/amenda stb Nelu7 Nelu7 Buna ziua, Va rog respectuos sa ma ajutati cu o consultanta asupra situatiei urmatoare : Am urcat in autobuzul STB, mi-am cautat loc, apoi am trimis sms-ul ... (vezi toată discuția)