avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am luat amenda in autobuz pe motiv ca mi-a expirat ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am luat amenda in autobuz pe motiv ca mi-a expirat calatoria???

Buna ziua, am luat amenda in autobuz pe motiv ca cica mi-a expirat calatoria cu 7 minute si ca trebuia sa compostez inca o calatorie.
Eu nu am stiut acest lucru pentru ca nu este specificat nicaieri in autobuz de felul cum functioneaza aparatul de compostare. Eu nu am de unde sa ghicesc noile reguli din autobuz daca nu sunt informata despre ele ca sa pot calatori in legalitate. Nu am avut de unde sa stiu ca o calatorie dus-intors expira in 90 de minute si daca depasesti 90 de mintue trebuie sa compostezi inca o calatorie.
mi se pare nedrept sa primesc amenda in astfel de conditii fara sa fiu informata despre aceste reguli de functionare. Normal trebuie sa existe aceste reguli exact pe aparatul de validare.
Este legal sa iau amenda???

Multumesc,
Mihaela
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 09:01, 5 Februarie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu, fiind o persoana in varsta,nu folosesc telefon de secolul XXI, Nu imi permit si nu sunt obligat sa am.Sa inteleg ca eu, persoana in varsta,care nu foloseste internetul ,nu pot face o reclamatie la ANPC?
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2023
mercenarul, utilizator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista un nr de tel ,iar daca nu puteti suna ca nu aveti nici telefon, le scrieți o scrisoare.
Pare ca aveti acces ka internet daca ati postat un mesaj oe forum !
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din aceeași categorie "de unde să știu eu":cineva nu a revenit din concediu de odihnă până nu a fost sunat de angajator.A spus că era obligația angajatorului să îl anunțe când i s-a terminat concediul și când trebuie să înceapă munca.Exista și astfel de oameni.
La fel si aici trebuia să stea cineva de la compania de transport în autobuz sa informeze călătorul că au trecut 90 de minute și trebuie să coboare sau să valideze o noua călătorie.
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2023
mitabiciclista, utilizator
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta cu stat sa verifici cand iti expira minutele este o prostie, aparatele nu iti comunica cat mai ai pana expira, cel mult iti spun transfer de pe linia... pe linia.... Exista o prevedere in Regulament:
19. Pentru titlurile de călătorie cu valabilitate pe unitate de timp (90 minute, 120 minute, 24 ore, 72 ore) valabile din momentul primei validări/achiziției prin mijloace electronice de plată, titlul de călătorie se consideră a fi valabil până la stația imediat următoare expirării unității de timp.

Iar la Principalele obligaţii ale călătorilor sunt următoarele: avem:
-în cazul utilizării cardului de transport/card bancar, imediat după urcarea in vehicul, să valideze cardul la unul din validatoarele care sunt amplasate la fiecare ușă din mijlocul de transport, pentru următoarele titluri de călătorie:
o portofel electronic;
o călătorii sau abonamente orare de orice tip;
o 1, 2 sau 10 călătorii metropolitane/90 min;
o 1, 2 sau 10 călătorii metropolitane și metrou/120 min;

Nu scrie nicaieri ca exista obligatia de a mai valida dupa urcarea in mijlocul de transport, undeva prevederile acestea sunt ilogice... Ar trebui sa modifice si sa specifice ca odata urcat in mijlocul de transport cu un titlu valabil acesta este valabil pe tot parcursul calatoriei cu respectivul mijloc de transport.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati auzit vreodata de principiul "nimeni nu poate invoca necunoasterea legii"? Daca nu, auziti acum.... Faptul ca poate au facut excel de zel sa va amendeze dupa 7 minute e una, sa invocati ca de unde sa stiti...e penibil. Oricine (roman sau strain) atunci cand apeleaza la un serviciu etc. intai se informeaza in ce conditii poate fi utilizat acel serviciu sau isi asuma consecintele. Sunteti adult (presupun), aveti drepturi, dar si obligatii, care exista fie ca sunteti dvs. constienta de ele, fie ca nu. Ramane in sarcina dvs. sa le aduceti la nivelul de constienta.

Alte discuții în legătură

Amenda stb, noi reguli de taxare a călătoriilor. ghapciu ghapciu În cursul zilei de ieri, soția mea a primit o amenda în STB, pe care intenționează să o conteste. Din capul locului, pentru a evita comentarii ... (vezi toată discuția)
Ratb linia 780 catre otopeni deepspirit deepspirit Buna ziua ! Numele meu este Daniel si as dori sa va cer un sfat daca se poate. Ieri in jurul orei 14 am luat traseul 780 catre otopeni. Am luat o cartela ... (vezi toată discuția)
Taxa/amenda stb Nelu7 Nelu7 Buna ziua, Va rog respectuos sa ma ajutati cu o consultanta asupra situatiei urmatoare : Am urcat in autobuzul STB, mi-am cautat loc, apoi am trimis sms-ul ... (vezi toată discuția)