Din pacate notarul ne- a zis ca nu poate ramane mama cu totul fiindca nu-i permite legea sa faca asta.Cu alte cuvinte el si legea decid ce facem eu cu fratele cu bunurile noastre! Bineinteles ca nu sunt de acord nici cu lucrul asta, eu zic ca facem ce vrem noi cu bunurile, le trecem cui vrem! In final a zis ca noi nu putem renunta in favoarea mamei , ci ca ea trebuie sa dea o declaratie ca renunta in favoarea noastra! Aici cum o fi? Are dreptate notarul, asa o fi legea? Multumesc!
Din fericire, nu va lasa notarul sa faceti cum vreti , ca faceti niste prostii.
Dupa ce veti reusi sa dezbateti sucesiunea, da, puteti sa ii dati ( prin donatie, partaj, vanzare) cotele dvs, mamei.
In schimb, daca renuntati la mostenire dvs ca si copii, e ca si cum decedatul nu a avut copii si nu mosteneste doar mama, ci ea intre in concurs cu alta categorie de mostenitori, rubedenii de ale decedatului. Cum verisotii au renuntta si ei, cine stie cu cine va treziti.
Mergeti la un avocat cu ce acte aveti, spuneti ce vreti exact si va poate sfatui in consecinta.
Nu intyeleg de ce vreti sa ii dati mamei, doar ca sa platiti in plus? Nu ii convine sa fiti coproprietari sau care e treaba ?
ci ca ea trebuie sa dea o declaratie ca renunta in favoarea noastra! Aici cum o fi?
Nici asa nu e daca nu vrea sa va dea .
Ca idee, cand e vb de renuntare, ca termen, nu se poate renunta in favoarea cuiva, ci daca renunti, iesi din joc si cei ramasi impart si cota voastra, cf legii.
Verisorii o sa renunte la tot fiindca n-au nicio treaba, iar eu cu fratele voiam sa ramana totul mamei noastre.
deci ce vreti se poate face, doar ca trebuie sa faceti acte nu prin renuntare, nu din partea dvs ca si copii
Din pacate notarul ne- a zis ca nu poate ramane mama cu totul fiindca nu-i permite legea sa faca asta
asta e o aberatie sau ati inteles gresit ce v-a zis