avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat ca nu s-a facut succesiune dupa bunicul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat ca nu s-a facut succesiune dupa bunicul meu.La o succesiune ...

Certificat ca nu s-a facut succesiune dupa bunicul meu.La o succesiune dupa bunica mea, parintii nefacand-o, mi s-a cerut de catre notar certificat ca nu s-a facut succesiune dupa bunicul.Lucrurile stau asa..Bunica titular titlu de proprietate, mostenitoare a sotului, bunicul( asa scrie in titlu).Cand s-a emis acel titlu bunicul era decedat, nu inteleg de ce notarul cere asa ceva.Bunicii au avut 2 copii, baieti, decedati..In viata una dintre sotiile copiilor(nora, mama mea).Mostenitori, cate 2 nepoti de fiecare parte.Nu inteleg cine putea sa faca succesiune dupa bunicul de imi cere notarul asta.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:13, 22 Februarie 2023
Au avut, normal, bunica a mostenit dupa decesul bunicului ce este in titlu , pamant si casa

Asta ai spus mai sus.
Acum, nu mai e casa bunicilor, e casa părinților.
Titlul a fost emis pe numele bunicii, fiindcă bunica s-a dus la Primarie sa depună cerere pentru restituire și eliberarea titlului.
Legal, Titlul ar fi trebuit emis pe numele moștenitorilor. Și a bunicii și a celor 2 copii.
A făcut doar bunica cerere, doar bunica apare pe titlu. Aia e...
Dar asta nu înseamnă că Titlul acoperă tot și ca bunica e unica moștenitoare a bunicului și pe casa și pe ce au mai avut ei.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2023
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune platinium platinium Buna seara ! Ma numesc George si doresc din partea dvs cateva sfaturi referitoare la o mostenire. In 1992 a murit bunicul si aveau drept la masa succesorala ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune fara documentele necesare acesteia myyre myyre Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Bunicii mei au decedat inainte de 1989, bunicul in 1968 si bunica 1974. La vremea respectiva ... (vezi toată discuția)