avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Atunci când ești alergic, când ai colegi care ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Atunci când ești alergic, când ai colegi care intenționat ...

Atunci când ești alergic, când ai colegi care intenționat te șicanează cu parfumul agresiv, ce îți pune viața în pericol, ptr că nu este doar o simplă alergie,sunt și alte boli asociate, cum ne apărăm? Colegii știu prb de sănătate, au fost rugați să nu mai folosească acel parfum. Nu vor să renunțe, din contra, râd sfidător. A fost anunțată și conducerea locală a unității unde lucrez, care a dat din umeri , mai mult ..au râs.. Au spus că nu au ce face in cazul asta, deși este vorba de viața unui om, nu de un moft. Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 3 Martie 2023
Elenaa22, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:10, 21 Martie 2023
Jane, da tonul face muzica, doar că aici nu ai simțit tonul , ci o ușoară pierdere a răbdări..:) Când ajungi sa faci atac de panică, numai la gândul că te întâlnești cu ,, parfumul,, da, mai cedezi și psihic.
Da sunt alegica de curând. am scris mai sus, după ce am făcut Covid. Și da, angajatul ce îl folosește este nou, iar eu lucrez acolo de peste 10 ani. Și, da.. a mai început să îl folosească o colegă, dar momentan a renunțat la el. Asta incerc sa vad, dacă există legi ptr protejarea celor ca mine, șicanați și hărțuiți cu miros de parfum. Pot demonstra ce spun, că o fac intenționat! Ptr unii pare amuzant și ireal, dar este real ! Te pot hărțui cu punctele tale slabe.

Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2023
Manuela Rășină, administrator
@hhs
Mulțumesc ptr răspuns :)
Da, angajatorul are obligația să ofere alt loc de muncă, conform pregătirii mele profesionale și care nu îmi pune sănătate mai mult în Pericol, dar nu o v-a face. De asta am scris mai sus, dar văd că mesajul a dispărut, că pot ocupa orice post din firma. In urma pregătiri profesionale și experienței acumulate în anii de muncă, pot ocupa Orice post care nu îmi afectează mai mult prb de sănătate, iar posturi sunt. Este bine că mi-ați dat legile, in caz că respectă avizul de MM , eu voi accepta ce îmi propune, ptr că mă descurc in orice post. Cat despre hărțuire și șicanările repetate, voi consulta un avocat cu experiență în Dreptul Muncii. Mă repet, am dovezi clare, că o fac intenționat.

Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2023
Manuela Rășină, administrator
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
eu cred ca problema trebuie rezolvata pe cale amiabila. Pana la urma ati vorbit de un singur angajat ca foloseste un anumit parfum. Ce ar fi daca dvs. ati achizitiona un parfum de calitate ( de firma dar nu neaparat scump) si i l-ati face cadou rugandu-l sa-l foloseasca pe acela si explicandu-i motivele si problemele dvs. de sanatate. Eu cred ca ati avea numai de castigat. Stiti proverbul acela: "Vorba dulce mult aduce!"
Daca acest parfum va provoaca alergii (probabil si la altii) cereti interzicerea pe piata a acestui parfum si anularea autorizatiei de punere in vanzare.
Cat despre angajator, asa cum s-a spus si aici, poate foarte usor sa va puna in somaj: desfiinteaza postul Dumneavoastra... Si gata!
Nu cred ca un razboi cu angajatorul pe tema parfumului (dar la inceput ati spus ca e vorba de "colegi" adica un plural) este cel mai bun demers pe care il puteti face pentru rezolvarea problemei.
Si afirmatia cu "boli profesionale" ar trebui analizata de Medicina Muncii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua. Despre hărțuirea morală la locul de muncă puteți citi în OG nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare (art. 2). Discutați cu un avocat dacă problema Dvs. se încadrează sau nu în prevederile acestui act normativ. În rest, susțin părerea utilizatorului hhs - încercați să rezolvați problema pe cale amiabilă. Să analizați și reversul medaliei : audiatur et altera pars. Zile liniștite !

Alte discuții în legătură

,,de ce ai ramâne pe un post care te face nefericit?'' Tanna1 Tanna1 Buna ziua, simt nevoia sa raspund si sa pun intrebari la randul meu, acestui articol. :) De exemplu, eu am ramas intr-un loc de munca care momentan ma ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii mikamarg mikamarg Buna seara, sunt medic de medicina muncii si sunt intr-un impas: am o angajata in supravaghere cu alergie la praf...bani, hartii, mucegai... si lucreaza ... (vezi toată discuția)
Animale la locul de munca Katalina_iv Katalina_iv Buna ziua.Lucrez intr-o institutie publica.Colegul de munca locuieste in aceeasi cladire si isi aduce animalul de companie in biroul sau. Eu trebuie sa merg ... (vezi toată discuția)