avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Atunci când ești alergic, când ai colegi care ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Atunci când ești alergic, când ai colegi care intenționat ...

Atunci când ești alergic, când ai colegi care intenționat te șicanează cu parfumul agresiv, ce îți pune viața în pericol, ptr că nu este doar o simplă alergie,sunt și alte boli asociate, cum ne apărăm? Colegii știu prb de sănătate, au fost rugați să nu mai folosească acel parfum. Nu vor să renunțe, din contra, râd sfidător. A fost anunțată și conducerea locală a unității unde lucrez, care a dat din umeri , mai mult ..au râs.. Au spus că nu au ce face in cazul asta, deși este vorba de viața unui om, nu de un moft. Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 3 Martie 2023
Elenaa22, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:10, 21 Martie 2023
@hhs
Am făcut lucrul asta de circa 5 ori. Ieri am avut un nou dialog, am făcut un pact, deși ..sincer cred că nu o să țină mult timp. Din ce am văzut, multi colegi au probleme cu acest ,, șef,,. Probleme legate de modul lui de abordare și exprimare. Vocea autoritară și fără respect, folosită cu subalternii. Vocabularul și modul de a te exprima, zice totul despre tine! Am văzut și aici , etichete puse fără a cunoaște persoana, fără a cunoaște problema in profunzime!
Am incercat pe toate căile posibile. Au văzut cu ochii lor, ,efectele ,, parfumului cu miros înțepător. Nu era o simpla mâncărime de piele ! A fost atâta de agresivă reacția, încât am ajuns la 3 doctori. Am tușit atât de tare , încât un ochi mi-a ieșit din orbite și îmi fugea ( pare de râs, dar nu este ) și am făcut artroză mandibulară. Am tușit până, expectoram cu sânge. Am făcut fibrilații.
Am dat amănunte ptr că am văzut că am fost luată peste picior și apostrofată, legată de ton. Plus .. comparația că ,, parfumul este moft,,.
Concluzie; sunt lupte ptr posturi de conducere, iar tânărul de 27 ani, este in stare de orice ptr un post. Voi consulta cum am spus un avocat in dreptul Muncii, un avocat cu experiență.

Mulțumesc :)

Mi-a plăcut propunerea amiabila, dar nu prea merge in cazul ăsta.


@andrei2005
Drăguța sugestie :)))) parfumul este de pe piața neagră, unul arăbesc. Și NU, nu există ,,desființarea postului,, :)))) este o firma cu aceleași posturi în toată Europa, iar desființarea unui post implica mult mai multe , decât un pix pe o hârtie. Este vorba de Legi, ITM..etc :)))
Cine a spus de război cu angajatorul?
Daca am spus Boli Profesionale, clar știu despre ce vorbesc ! Clar au fost depistate de profesioniști, nu de neavizați!
Mulțumesc de răspuns, dar etapele astea sunt depășite de mult ,. :))))
Sunt la următorul nivel. O iau erarhic și cu răbdare, chiar daca uneori , prin ironiile gratuite ce le întâlnesc aici , mă enervez .
Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2023
Manuela Rășină, administrator
Mulțumesc frumos! :)

Sunt de acord cu D-stra!
Am avut un nou dialog, pe cale amiabilă, cred că al 5 lea. Eu inca sper să revină totul la normal. Se pare că și alți colegi sunt deranjați de noul șef, de modul de abordare, vocabular. Oamenii încep să se revolte. Ultima gafă făcută de el este discriminarea persoanelor de vârsta a II a.. Pe mine, încă mă uimește și șochează, comportamentul multora . Și de aici din mediul on-line și din realitate.
Vă puteți închipui , că eu incercam sa păstrez distanța, iar colegul care este mai mic decât copilul meu , râdea și venea după mine, deși știa că sunt alegica?. Iar aici pe blog am fost trimisă EU la psihiatru?
:))))


CsiszerGyongyi a scris:

Bună ziua. Despre hărțuirea morală la locul de muncă puteți citi în OG nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare (art. 2). Discutați cu un avocat dacă problema Dvs. se încadrează sau nu în prevederile acestui act normativ. În rest, susțin părerea utilizatorului hhs - încercați să rezolvați problema pe cale amiabilă. Să analizați și reversul medaliei : audiatur et altera pars. Zile liniștite !

Oare exista posibilitatea sa dezvolti o toleranta la acel parfum (prin diverse metode medicale sau "antrenament", sau mai stiu eu ce...) astfel incat acesta sa nu mai fie un punct slab si astfel sa nu mai cazi victima lor?
Sunt interesat si de acest aspect.
Aceeasi problema o are sotia mea.Culmea este ca locul de munca se afla intr-un spital. Aici, se presupune, ca personalul are cunostinte medicale mai multe decat media populatiei si astepti un comportament ca atare. Ei bine ,nu se intampla acest lucru. In tarile vestice problema este tratata altfel. La intrarea in spitale esti atentionat sa nu vii in vizita la pacienti parfumat ori sa le aduci flori. Pentru alergia la ambrozie s-a facut o lege. Sa studiem scurt ambrozia versus parfum. A-produs natural,P atat natural cat si artificial. Perioada : A lunile cand infloreste; P tot anul. Locatie : A pe camp ,margine de drum; P acolo unde sunt comunitati de oameni. Evitare : A o vezi de la distanta si cat poti o ocolesti; P doar daca te faci pustnic acolo unde si uliul a intors cu frana de mana. Legislatie : pentru A s-a facut o lege (ca nu se aplica,este altceva) pentru P nimic...am scris ministerului sanatatii si am primit un raspuns...detalii in privat. Datorita specializarii stricte,sotia si daca solicita un alt loc de munca nu poate primi. Este singurul in Spital.
@andrey_f_c
Mulțumesc ptr sugestie și eu m-am gândit la lucrul ăsta, încerc cumva sa vad ce pot face împotriva parfumului,ptr că îl simt și într-o aglomerare de 50 de persoane. Am aflat că are in componență și canabis,
Cat despre celelalte presiuni, ptr toate adunate voi face sesizări scrise și aștept un răspuns. Consult un avocat! Este vorba nu doar de parfum ci și de hărțuire de toate felurile.

Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2023
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

,,de ce ai ramâne pe un post care te face nefericit?'' Tanna1 Tanna1 Buna ziua, simt nevoia sa raspund si sa pun intrebari la randul meu, acestui articol. :) De exemplu, eu am ramas intr-un loc de munca care momentan ma ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii mikamarg mikamarg Buna seara, sunt medic de medicina muncii si sunt intr-un impas: am o angajata in supravaghere cu alergie la praf...bani, hartii, mucegai... si lucreaza ... (vezi toată discuția)
Animale la locul de munca Katalina_iv Katalina_iv Buna ziua.Lucrez intr-o institutie publica.Colegul de munca locuieste in aceeasi cladire si isi aduce animalul de companie in biroul sau. Eu trebuie sa merg ... (vezi toată discuția)