avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani imprumutati de recuperat Buna ziua. Stiti cum se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani imprumutati de recuperat Buna ziua. Stiti cum se spune, ...

Bani imprumutati de recuperat
Buna ziua.
Stiti cum se spune, daca vrei sa vezi cu adevarat cine itit este prieten, imprumuta bani.
Am ajutat pe cineva cu o suma de bani in lei si in valuta atunci cand a avut nevoie. Am facut o chitanta de mana la acel moment in care spuneam ca are termen de 1 luna sa restituie suma integrala atunci cand voi solicita restituire imprumutului.
Persoana in cauza se face ca ploua acum si mizeaza pe faptul ca nu i se poate intampla nimic.
Vreau sa stiu care este calea legala de recuperare a banilor si daca acea chitanta de mana are valoare in instanta?
Multumesc anticipat
Buna dimineata.
Notificarea pot sa o fac eu? Pentru ca sunt sigur ca o s-o ingnore daca nu este ceva oficial. De fiecare data cand am solicitat restituirea imprumutului, mi-a ras in nas.
Multumesc


Puteți începe demersul prin transmiterea unei notificări scrise prin care îi solicitați banii. Ulterior, în caz de refuz, formulați o cerere de chemare în judecată.


Buna dimineata.
Notificarea pot sa o fac eu? Pentru ca sunt sigur ca o s-o ingnore daca nu este ceva oficial. De fiecare data cand am solicitat restituirea imprumutului, mi-a ras in nas.
Multumesc
Da, puteti redacta si dumneavoastra notificarea sau puteti apela la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am facut un contract de imprumut (o sa las mai jos ... Hoffaramirtpm Hoffaramirtpm Buna ziua! Am facut un contract de imprumut (o sa las mai jos link cu formatul) si am imprumutat o suma de bani cash. Doresc sa returnez inapoi banii tot ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut bani NISTORMARCELADANIELA NISTORMARCELADANIELA am luat o masina care era in leeaseng in 2003 leseeangul se termina in septembrie 2005 nu am facut nici un contract atunc doar am dat niste bani, la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! În cazul in care am dat bani cu imprumut fara nici ... Morus Alin Morus Alin Buna ziua! În cazul in care am dat bani cu imprumut fara nici un act si fara martori ii mai pot recupera inapoi?Daca am o convorbire telefonica inregistrata ... (vezi toată discuția)