avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Am gafat o si eu. Intrebare, pe scurt.. Nu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Am gafat o si eu. Intrebare, pe scurt.. Nu am fost ...

Buna ziua,
Am gafat o si eu.
Intrebare, pe scurt..
Nu am fost retinuta in trafic bauta, am fost chemata din casa in urma unei tamponari usoare cu spatele. Rez la etilotest a fost de 1,32 ulterior prima proba 3,09 si a doua 2,76.
Am cerut recalcularea.
1,32 aveam la ora 17.10, acidentul a fost la 16.45, am declarat ca am baut in casa coniac 200 ml in cele 20-25 min de la producerea tamponarii.
Cat credeti ca ar iesi la recalculare, am 53 kg, 170 cm ai am declarat ca nu am mancat nimic in acea zi.
Mulțumesc frumos și anticipat pentru răspuns!
Ultima modificare: Joi, 25 Mai 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 20:53, 29 Mai 2023
Dumneavoastra ne spuneti ca:
- ati avut un accident in trafic
- ati plecat de la locul accidentului si ati mers acasa
- acasa ati consumat alcool

In situatia data veti avea dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului si parasirea locului accidentului. Conform articolului 78 (citat mai sus) nu puteti invoca consumul de alcool dupa savarsirea accidentului, organele de cercetare si mai departe judecatorul vor considera ca rezultatele etilotestului reflecta starea dumneavoastra din momentul producerii accidentului.
In urma accidentului au rezultat victime? Cate masini au fost implicate?
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati spus orele la care v-au prelevat probele de sange. Ca si mod de lucru se aplica rata de scadere a concentratiei de alcool in sange pt perioada dintre prelevari pe perioada pana ora accidentului.
Oricum sunt niste valori enorme cele mentionate de dvs,, sigur nu e vreo greseala? Peste 2 la mie cam trebuia sa intrati in coma.
In cazul in care sunt reale valorile veti fi cercetata penal si in cel mai bun caz veti primi amenda penala de vreo 12.000 lei, procesul va dura vreo 2 ani, vi se va anula permisul si abia dupa 6 luni de la plata amenzii vei putea da de permis in procedura simplificata( nu veti mai face scoala de soferi ci doar dosar si dati examenele).
Incercati si un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorul si poate va admite judecatorul astfel mai scurtati cu 6 luni.
Mi se pare mult prea dura prevederea art 78 alin 2, cum ca daca am consumat alcool dupa accident sa fie considerat ca si cum asa era starea mea la momentul accidentului. Aceasta predere cam eludeaza realitatea si nu e ok.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evident contează și greutatea și dacă nu ați mâncat. Dar să știți că alcoolemia creste de la începerea consumului într-un interval de timp mărișor și ajunge la un maxim. Că să ajungi la cifrele declarate sigur aveți multiple de 30 de minute in urma.. Că să înceapă sa scadă înseamnă că nu ati mai consumat de ceva timp. Ceea ce prezentati nu pare a fi ceva logic, însă Indiferent de realitatea sau nu a problemei expuse, dacă se dovedește accidentul se va deschide dosar penal. Recalcularea are rostul lui daca alcoolemia descrisă a fost luată că proba după câteva ore când era la maxim și nu ar fi coincis că și valoare reală la ora producerii evenimentului.
Ultima modificare: Luni, 29 Mai 2023
Szekely Barna, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire sorinmarius sorinmarius Salut. Anul trecut prin martie tatal meu a fost implicat intr-un accident,defapt o mica derapare dupa care a lovit zapada de pe marginea drumului.Incidentul ... (vezi toată discuția)
Dosar penal alcoolemie 0,45 tgrut tgrut Buna ziua, Ce se poate întâmpla dacă ți s-a întocmit dosar penal prin constatarea unei alcolemii de 0,45 ( după ce a intrat cu mașina într-o gard, a ... (vezi toată discuția)