avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declaratia 394
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declaratia 394

Buna dimineata,

Se poate face rectificativa la declaratia 394? Ce implica acesta rectificativa, din punct de vedere al amenzilor?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 20:03, 9 Martie 2010
Corect, @Magda, in cazul nedepunerii declaratiei. Dar daca ne aflam in cazul in care s-a depus la termen declaratia, dar contine date eronate?
Ordinul 702/2007 nu face mentiune in legatura cu nesesizarea de catre contribuabil a datelor eronat declarate, ci doar de cazul in care organul fiscal sesizeaza neregularitatea si trimite o notificare contribuabilului. In acest caz termenul pentru comunicarea notificarii este de pana pe data de 15 a lunii urmatoare termenului legal de depunere a declaratiei, iar declaratia rectificativa se depune pana cel tarziu la data de 25 a celei de-a doua luni dupa termenul legal de depunere a declaratiei informative pe care o corecteaza.

Ce se intampla daca in cursul unui control fiscal se constata ca datele din declaratie sunt eronate (desi sunt corect inregistyrae in ...situatiile financiare). In acest caz, in baza carui temei legal se aplica sanctiunea ?
godspeed a scris:


Ce se intampla daca in cursul unui control fiscal se constata ca datele din declaratie sunt eronate (desi sunt corect inregistyrae in ...situatiile financiare). In acest caz, in baza carui temei legal se aplica sanctiunea ?


Cred ca devine aplicabil :
Art. 219

Contravenţii

(1) Constituie contravenţii următoarele fapte:
e) neducerea la îndeplinire a măsurilor stabilite potrivit art. 79 alin. (2), art. 80 alin. (4) şi art. 105 alin. (9);

Art. 105
Reguli privind inspecţia fiscală
(9) Contribuabilul are obligaţia să îndeplinească măsurile prevăzute în actul întocmit cu ocazia inspecţiei fiscale, în termenele şi condiţiile stabilite de organele de inspecţie fiscală.

cu sanctiunea :
(2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancţionează astfel
c) cu amendă de la 2.000 lei la 3.500 lei, pentru persoanele fizice, şi cu amendă de la 12.000 lei la 14.000 lei, pentru persoanele juridice, în cazul săvârşirii faptei prevăzute la alin. (1) lit. e) şi f);
De-acord. =D>Si eu cred ca ceea ce poate face organul fiscal in situatia data este sa emita o Dispozitie de masuri, si doar in eventualitatea neindeplinirii masurii de rectificare a declaratiei informative eronate sa aplice sanctiunea de la 219 alin (1) lit e. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 alice53 alice53 poti face o declaratie rectificativa fara sa primesti amenda? (vezi toată discuția)
Chelt nedeclarate in d 390 - limita minima marianasim marianasim Buna ziua, As dori sa stiu daca exista , reglementat legal undeva, vreo limita minima pentru cheltuielile (serviciile) nedeclarate in D 390 ? Care este acea ... (vezi toată discuția)
D390 vies NeliDede NeliDede Buna ziua.Am o problema: O societate din Bulgaria a facturat la firma unde lucrez, cheltuieli de transport 200 euro , aceasta valoare (ex: 200 euro*4.2=840 ... (vezi toată discuția)