avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită va rog sa ma ajutati
Discuție deschisă în Executare silită

va rog sa ma ajutati

Buna seara tuturor celor din forum,
am o problema mare si imi este teama sa nu se intimple ceva rau. acum un an si jumatate am facut doua rate Altex in valoare totala de 50 000 000 lei. de sase luni nu am mai reusit sa continui cu plata ratelor deoarece am ramas fara servici si lucrez si eu pe unde pot deocamdata la negru. am mai avut si alte probleme personale si pur si simplu am fost in imposibilitatea de a plati. acum cinci zile mi-a sosit un plic de la o firma de recuperare credite care ma someaza sa platesc toata suma pina pe data de 10 oct. dupa care ma da in judecata si spune ca ma poate judeca in lipsa, la urgenta. nu am bani sa imi angajez un avocat si nu stiu ce sa fac. Va rog din suflet, cine cunoaste aceste probleme , sa-mi dea un sfat. nu vreau sa-mi pierd lucrurile pe care mi le-am cumparat si nici nu vreau sa nu platesc restul de bani dar ei ma obliga sa le dau toti banii, ori eu nu am cum. ce ma fac? va multumesc anticipat pentru atentie si pentru un eventual raspuns.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:21, 17 Octombrie 2006
buna seara tuturor,
multumesc pentru raspunsurile dv. si pentru lectia pe care am primit-o si care cred eu ca este foarte buna dar, ar fi fost si mai buna daca aveam posibilitatea sa o primesc inainte sa fac ratele. intr-adevar, incerc sa fac o miscare in asa fel incit sa nu ramin fara lucruri dar, cred ca am fost inteleasa putin gresit. adica, daca doream sa fac investitii, ar fi trebuit sa am si cu ce sa fac dar nu am si nici nu am avut vreodata. mi-am dorit si eu ca multi alti oameni cu posibilitati foarte limitate sa am ceva ce imi doream si nu puteam obtine altfel. nu am luat in calcul faptul ca as putea ramine fara servici deoarece nu aveam nici un fel de probleme la locul de munca. totusi s-a intimplat. acum chiar voi urma sfaturile dv. si: voi apela imediat la un avocat la momentul sosirii citatiei si cit timp acesta lungeste procesul, va fi suficient cit sa fac cealalta miscare (investitia cu banii altora( chiar nu m-am gindit la asta)) si bineinteles ca voi reusi nsa platesc si banii. vreau sa spun ca sinteti nemaiponeti, va multumesc din tot sufletul si sa stiti ca eu nu ma supar niciodata cind primesc o lectie dura, din contra, incerc sa invat ceva din lectia respectiva, asa gindesc eu ca este normal. inca odata va multumesc mult si va voi tine la curent cu ce se va intimpla. daca reusesc, este meritul dv., al celor care mi-ati raspuns la mesajul meu. va doresc o seara buna in continuare si sper sa fie bine.
Sper ca alta data sa iei alte decizii si sa iti iasa lucrurile bine,pana la urma totul este trecator,important e ca atunci cand,la o anumita varsta tragem linie sa fim impacati cu noi,ar trebui sa citesti cartea Milionar Peste Noapte de Mark Fisher,prezinta o realitate dintre gandirea oamenilor cu bani si a celor fara,a celor impacati cu gandurile/actiunile/rezultatele faptelor facute de ei si a celor care nu sunt,poate din lipsa de experienta,poate cine stie, am scapat neinjurat de data asta B-) ...dar timpul nu-i pierdut,sper ca o sa iti poti plati datoriile si ca ai invatat ceva din asta,ceea ce faci tu este "viata de strada" adica iesi din scoala si mai rau ca si cum ai intrat iesi cu o anumita mentalitate,cea de angajat,de om manipulat,lumea nu mai gandeste limpede astazi,suntem toti manipulati,nu vreau sa deschid subiectul acesta mare aici in articolul meu,ceea ce vreau sa spun este ca,indivizii ar trebui sa gandeasca independent,sa ia o decizie neinfluientati de surse exterioare si sa o pastreze,daca nu sa o imbunatateasca dupa caz, in fine,nu toata lumea e de acord cu mine :)) dar am dreptul la o libera exprimare si atata timp cat am canalele de comunicare la dispozitie,o sa le folosesc,nu lupt pentru ceva,o cauza pierduta,o campanie electorala,o suma de bani sau orice va ganditit,zic doar,ganditi independent,nu va lasati manipulati de mass-media si mijloacele de comunicare"/manipulare" in masa,nu credeti ca statul o sa aiba grija de voi la batranete,eu am 22 de ani,nu ma astept sa am pensie si sa stau cu fundul pe fotoliu sa astept pensia pana cand oi muri,this is the old style,the new style e sa iti investesti tu banii tai,banii bancilor,banii brockerilor,banii investitorilor,statul nu o sa mai fie de acord sa plateasca pensii la oameni,e o raspundere prea mare care in cazuri de inflatie/deflatie doboara un sistem bancar,acesta nu este decat un caz,sunt nenumarate de ce nu vrea statul sa raspunda de pensii,nu mai vrea,asta e alta discutie lunga :),de ce credeti ca nu a intrat in UE Elvetia :)) nu cred ca nu s-ar gasi om care,daca ai avea o idee buna si ai pune pe hartie un sistem de afaceri profitabil nu ti-ar da bani sa demarezi o afacere,dar asta e parerea mea si nu va pot obliga sa fiti de acord cu mine :)),am incheiat ca nu vreau sa devin plictisitor #-o !
greets !
asa cum a spus si colegul dinaintea mea cand iti vine citatia da fuguta la un avocat.Oricum la primul termen de judecata te poti prezenta la proces si cere termen pt angajare aparator, iar dupa avocatul va stii el cum sa mai traga de termene. Asa vei castiga cel putin din primele 2 termene 1 1/2 luni.
Bafta multa!
buna seara,
va multumesc mult pentru raspuns. as vrea sa mai cistig 1/2 luni ptr. ca am reusit sa ma angajez dar se pare ca inca nu imi face contract. poate ca imi va face pina atunci si se va rezolva problema cu bine. daca nu imi face, nu stiu ce va fi dar oricum ma voi duce la un avocat asa cum m-ati sfatuit. nu as vrea sa le pierd ptr. ca nu am posibilitatea sa cumpar cu banii jos. sper sa fie bine. inca o data multumesc si o seara buna in continuare.
cred ca cel mai bine este sa urmaresti cand iti vine citatia, sa ceri un termen ptr angajarea unui aparator ....dar pana atunci tu sa faci rost de bani ptr a achita suma si se va renunta la jud.

Alte discuții în legătură

Bună seara! am o problema de rezolvat legata de stabilirea domiciliului ... rafael2006 rafael2006 Bună seara! Am o problema de rezolvat legata de stabilirea domiciliului unui minor. Neștiind cum decurg lucrurile am apelat la un avocat în luna august ... (vezi toată discuția)
Returnare sau schimb produs cumparat din magazin ds_stefan ds_stefan Buna Ziua! Intampin urmatoarea problema: ieri am achizitionat un telefon mobil pt un angajat dintr-unul din magazinele Altex. Am ajuns acasa, l-am incarcat si ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie miha2009 miha2009 buna am si eu o intrebare!sunt plecat din romania de un an de zile motivul este ptruca sotul meu ma batut am acte cum am fost internata in spital cind am fost ... (vezi toată discuția)