avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce este mai sigur pentru a nu fi atacat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce este mai sigur pentru a nu fi atacat de mostenitori/partaj ...

ce este mai sigur pentru a nu fi atacat de mostenitori/partaj cu sulta/act de vinzare cumparare/donatie /?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:45, 24 Septembrie 2023
Puteți încheia ce act doriți dvs, atât timp cât reflecta realitatea, iar soția va achita pretul/sulta, prin virament bancar, la modul sincer si serios.
Donația cu scutire de raport nu presupune scutirea de reductiune.
Iar eu nu v-am răspuns din considerente filozofice, ci pentru ca oricine va spune ca un act e mai sigur decât altul, va îmbată cu apa rece.
Orice act poate face obiectul unui proces.

Lasati-ma sa ghicesc: ați fost căsătorit, ați lăsat bunurile comune fostei soții, la partaj și aveți impresia ca i le-ati lăsat copilului, astfel încât el nu mai are de ce sa vina acum sa pretindă vreun drept.
Ultima modificare: Duminică, 24 Septembrie 2023
raluk0207, utilizator
apatamentul este al meu dupa divortul de prima sotie/ i-am platit partea ei/din casnicie provine un baiat care nu este al meu/refuza si testul adn/de aici si intrebarea de mai inainte / actuala sotie vrea macar 1/2 din apartament sa nu fie atacabil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai donati-i jumatate. Daca nu va mai intelegeti, puteti revoca donatia cat inca sunteti casatoriti.
De vandut, nu ii puteti vinde ca nu va da bani si ar trebui sa va schimbati si regimul matrimonial, partaj nu puteti face ca ea nu are nicio cota.

Ca sa o faceti proprietar, puteti schimba regimul matrimonial in cel al comunității de bunuri si astfel va avea jumatate din casa, apoi, ii mai puteti dona si jumatate din cota dvs sau ati puteta face un partaj , eu nu as face nimic din toate astea, ci cel mult, i-as dona jumatate din casa pt ca as putea revoca donatia.
Ultima modificare: Duminică, 24 Septembrie 2023
gi-jane2, moderator
donatia simpla sau cu scutire de raport,care este diferenta?
Simpla.

Alte discuții în legătură

Donatie Stanciut Stanciut Daca am primit donatie un apartament o pot trece si pe sotie pe contract? Sau sa fac contract nou? (vezi toată discuția)
Cesiune parti din avere intre soti romeliag romeliag De curand am facut succesiunea averii dupa tatal meu. La partaj am obtinut un teren si casa pe numele meu. As dori sa cesionez jumatate sotului meu. Cum pot ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la drepturile asupra bunurilor comune simulink simulink Buna ziua! Sunt casatorita din 2016 si am 3 copii. Impreuna cu sotul am inceput construirea unei case acum 2 ani. Locuim cu totii in aceasta. Sotul imi cere ... (vezi toată discuția)