avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Daca intr-o hotarare judecatoreasca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Daca intr-o hotarare judecatoreasca definitiva scrie ...

Buna ziua!Daca intr-o hotarare judecatoreasca definitiva scrie ceva care in contradictoriu cu ce scrie in cartea funciara a respectivului imobil,care act se aplica cel al hotararii sau ce este inscris in cartea funciara?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 20:39, 11 Noiembrie 2023
Buna ziua!Nu ati inteles,ori legile sunt strambe in tara asta,am dezbatut succesiunea in instanta,am avut avocat,ce avocat imi mai trebuie sa platesc alt hot,am vrut sa facem acte la casa sa iesim din indiviziune,sa luam casa si sa platim sulta la ceilalti,dar instanta a zis ca trebuiau bunicii sa faca acte de propritate conform art 644si 645 din 1864,a luat avocatul toate acele acte mentionate de la primarie atestat fiscal,atestat de edificare a locuite si a solicitat la un expert cadastral sa faca intabularea la casa si teren care are titluide propritate.In baza acestor acte s-a facut jntabularea casei care nu avea acte de propritate pe numele bunicilor decedati la acea data cand s-a facut intabularea si era si un proces in desfasurare.Din aceasta cauza instanta nu a trecut casa in masa succesorala.Cum sa fac acte pe numele bunicilor cand ei sunt decedati,am intrebat la notar dar habar nu au,o trag intruna sa se fa iesirea din indiviziune,cum cand bunicii nu au avut acte la casa?Am facut iesirea din indiviziune la teren.Am intrebat ce este mai importanta hotararea judecatoreasca sau prostiile din cartea funciara?Se poate face o radiere a cartii funciare?In cartea funciara se trec proprietari in baza acelor documente iar instanta zice ca acele documente nu sunt acte de proprietate.Cum fac cred ca institutia cadastrului trebuie desfiintata daca functioneaza dupa alte legi.
Eu asta va intreb, care acte zice instanta ca sunt actele de proprietate ale casei? Pentru ca pe vremuri nu era nevoie de autorizatie de construire... Legile de acum zic ca in baza certificatului de atestare se face inscrierea in CF. Asta aveti. Ce va mai trebuie atunci?
Eu cred ca instanta este tampa. Cititi Legea 50/1991 si Legea 7 /1996. Incercati sa vedeti daca nu se poate obtine o decizie a instantei ca urmare a accesiunii imobiliare.
Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2023
DinuX, utilizator
Am hotarare definitiva in care spune ca atestatul de edificare al constructiei,atestatul fisca si extras din registrul agricol nu sunt acte de proprietate si ca bunicii trebuiau sa obtina act de proprietate la casa in baza art.644 si 645 din codul civil de la 1864,dar avocatul a reusit sa intabuleze casa cu acele acte si cu anexa 24 si titltu de proprietate la terenul intravilan pe care e construta casa pe numele bunicilor decedati.Ma intreb daca scrie in cartea funciara ca erau decedati la momentul inscrierii,mai puteu fi improprietariti?

DinuX a scris:

Daca aveti certificatul de atestare a edificarii constructiei iar dreptul de proprietate al bunicilor este inscris in CF nu inteleg ce acte mai aveti nevoie. Titlul de proprietate este doar pentru terenuri.

Instanta spune ca trebuiau bunicii sa obtina acte de proprietate in baza art 644,645 din codul de procedura civila de la 1864.

DinuX a scris:

Puteti sa explicati ce ati vrut sa scrieti (cu precizarea textelor de lege), sau era doar o filosofie?

Buna ziua!Aici e problema ca cei de la cadastru au intabulat si casa odata cu terenul,in baza atestatului de edificare a constructiei, a certificatului fiscal,a anexei 24 si a titlui de proprietate a terenului.

MYRA CIMPEAN a scris:

Casa nu apare in Cf ci numai terenul. Casei nu i s-a putut face inscriere in CF din lipsa actelor. Luati legatura cu un avocat din orasul dvs sa va faca procedurile pentru intrarea in legalitate apoi fie amiabil fie prin instanta faceti iesirea din indiviziune si la casa

- editare citat integral al mesajului anterior -

Alte discuții în legătură

Act de proprietate Bora Irina Bora Irina cum pot obtine act de proprietate pentru o casa pe care am construit-o pe un teren pe care l-am cumparat? (vezi toată discuția)
Bună ziua, dacă sunt propietarul terenului intravilan dintr-o ... STR78 STR78 Bună ziua, dacă sunt propietarul terenului intravilan dintr-o curte asta în urma moșteniri după titlul de proprietate încheiat prin act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie ladaru ladaru cum se poate intabula o constructie construita acum vreo 40 de ani fara autorizatie de construire, exista ceva lege care sa specifice ca o constructie care are ... (vezi toată discuția)