avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot prelua rata pe mine daca raman in casa?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot prelua rata pe mine daca raman in casa?

Buna ziua. Avem o casa de impartit cu rata ipotecara inca 20.000 euro . Doresc sa dau la partaj si sa raman eu cu casa , dupa terminare si stabilirea sultei , se scade din valoarea casei rata? Se poate prelua rata pe mine si sa se scada diferenta ce mai trebuie platita? Exemplu daca , casa e 100.000 euro si mai e de platit 20.000 euro , se scade din 100.000E , 20.000 euro , iar din 80.000 va trebuii sa dau procentaj celuilalt? Am auzit doua variante diferite si am nevoie de ajutorul vostru. Multumesc
Cel mai recent răspuns: radoi_laurentiu , utilizator 06:59, 20 Octombrie 2023
Am înțeles. Mulțumesc frumos .

gi-jane2 a scris:

nu mai bine o luam contret de la inceput?
se imparte valoarea la 2, fiecare ar lua 65 mii, datoria ar fi de 20 mii pt fiecare, deci din valoarea casei de 65 de mii, ii retineti 20 mii cat ar trebui sa dea rate , deci 45 mii ar fi sulta daca se va imparti egal.
exista si alt fel de calcul, puteti sa obtineti casa, creditul si sa ii dati sulta dupa cum s-a contribuit la achizitionarea casei pana la partaj

Dacă rămâneți cu casa și implicit cu creditul, sulta este 1/2 din suma pe care ați achitat-o pana acum din credit
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2023
radoi_laurentiu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare- partaj sunshine83 sunshine83 Care este principiul impartirii bunurilor intr-un partaj ? Se impart bunurile si obligatiile? Daca de exemplu bunurile valoreaza 50 mii euro si creditul ... (vezi toată discuția)
Intrebare sunshine83 sunshine83 Buna dimineatza,amointrebare: Daca in timpul casatoriei 2 soti cumpara un apartament cu 35 mii euro si dupa un an il vand cu 45 mii.Achita creditul de ... (vezi toată discuția)
Intrebare dificila angel_mirela2003@yahoo.com angel_mirela2003@yahoo.com Buna ziua, As dori sa va relatez urmatoarea situatie: X este casatorit cu Y. Impreuna cumpara un apartament la pretul de 35 mii euro cu credit in ... (vezi toată discuția)