avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema stalp electricitate privat pe proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema stalp electricitate privat pe proprietate privata

buna ziua , am dat intamplator de forumul dvs si mi se pare o idee excelenta .
problema mea consta in urmatoarele tatal meu a achizitionat un teren dupa revolutie pe acest teren se afla un stalp de medie tensiune apartinand unei balasitere (asa mi sa raspuns in scris de la electrica ca nu apartine de reteaua lor).Problema este ca aceasta constructie imi anuleaza practic posibilitatea de a construi ceva pe acest teren ,sa fie mutat este imposibil, intrebarea mea este urmatoarea ce sanse am sa obtin o despagubire lunara si cam care ar fi estimativ costul unei actionari in istanta.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 14:46, 19 Octombrie 2010
mai este si problema ca nu este un stalp este un transformator ca idee intr o vecinatate apropiata se mai afla un transformator si un stalp iar o data sa format un fel de arc electric f periculos pe poarta de intrare in curtea mea as putea sa invoc si efectul undelor electromagnetice pentru a obtine o despagubire?
Totusi , daca , ulterior , au aparut conditii care va creaza o stare de pericol , acest stalp poate fi mutat ( e aparata , in acest sens , proprietatea , al carei atribut de posesie trebuie sa fie una pasnica si linistita )

Mai mult , dreptul de servitutute presupune o exercitare intr-un mod care sa atinga o atingere cat mai mica proprietarului fondului aservit(printr-un loc cat mai impovarator , asa incat acest stalp poate fi mutat ).De asemenea , presupune si despagubiri, in conformitate cu paguba adusa (pot fi reactualizate )
Cum s-a specificat mai sus , o expertiza tehnica judiciara fixeaza aceste elemente sus mentionate.

Dreptul de servitute poate fi constituit printr-un contract , daca exista intelegere.Altminteri, numai instanta de judecata poate transa neintelegerea partilor.

Succes.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Eu cred ca ar trebui dovedit ca acel stalp este imposibil de mutat.
Dreptul la despagubiri trebuie gandit foarte bine.Drept aveti si exista si hotarari in acest sens.
Dvs ar trebui sa va estimati prejudiciul.

avocat Claudiu Lascoschi
nu stiu daca stalpul e imposibil de mutat insa sigur e f greu iar mutarea implia costuri f mari asa ca o despagubire ar fi o nimica toata , ideea e ca nu avem prea multi bani de expetize etc si nici de judecata deasta doream sa stiu ce sanse avem sa castigam? din ce am citit pe net avem sanse mari , un avocat ar putea sa accepte sa accepte cazul iar onorariul sa il platim din despagubire ?
Pentru "musatmihai 19..."......1)Din ce stiu din media ...de acum 10 ani....din situatii prezentate,reale,oameni ce aveau stilpi de transport energie pe terenul lor,nu puteau scapa sau obtine mutarea lor datorita invocarii de catre "Electrica" a unor aspecte ale utilitatii / utilizarii publice a acestor stilpi,iar refuzul acordarii unor despagubiri fiind amestecat cu preturi / costuri / si altrele de genul acesta...doar...doar te lasi pagubs.....
2) Tot prin acea peroiada am aflat tot din situatii facute publice.....ca daca ai avut nevoie pentru a-ti trege curentul pe o proprietate ceva mai departata de reteaua de transport toti stilpii necesari si cablurile aferente,pina la contoarul de la nisa de alimentare,desi le plateai si erau pe terenul tau,intrau in proprietatea "Electrica"........asta ca-n situatia bransamentului la gazul metan...de la teava din strada pina la contoarul de gaz din curte - lucrare facuta din bani privati - proprietar este...."e-on gaz" (cu litere mici)...c-asa-i la noi...............
La final un exemplu de cum se poate muta o retea.......La Brasov,pe terenul unde astazi se afla MACROMALL-ul ce este situat linga Selgros,trecea o retea de 400 KV situatie in care acum vreo 5-6 ani,aceasta retea a fost deviata si ingropata pe un alt traseu,pentru a elibera terenul si a se edifica acest "Macromall"..............Deci nimic nu e greu!
Daca gresesc si s-a schimbat ceva in ultimii ani,corectati-ma,va rog !
Cu respect.

Alte discuții în legătură

Stalp de electricitate in curte ContSters79307 ContSters79307 Tatal meu are pe terenul proprietate un stalp de electricitate ( la cca 1m de gard) si ar vrea sa nu aiba acces cei de la Electrica in curtea lui , pentru ... (vezi toată discuția)
Drepturile proprietarului privind existenta unui stalp de electricitate pe teren gratiela65 gratiela65 Buna ziua In anul 2005 am cumparat o casa cu terenul aferent.In gradina casei se afla un stalp de inalta tensiune-17.000kw, care deserveste o gara.O parte din ... (vezi toată discuția)
Stalpi de inalta tensiune pe proprietatea mea - despagubiri? catutza_picor catutza_picor am cumparat un teren,,,intravilan,cu o retea de analta tensiunie,care cuprinde 3 stalpi de beton si unul tip sonda care ocupa an jur de 20.. 30 de metri ... (vezi toată discuția)