avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema stalp electricitate privat pe proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema stalp electricitate privat pe proprietate privata

buna ziua , am dat intamplator de forumul dvs si mi se pare o idee excelenta .
problema mea consta in urmatoarele tatal meu a achizitionat un teren dupa revolutie pe acest teren se afla un stalp de medie tensiune apartinand unei balasitere (asa mi sa raspuns in scris de la electrica ca nu apartine de reteaua lor).Problema este ca aceasta constructie imi anuleaza practic posibilitatea de a construi ceva pe acest teren ,sa fie mutat este imposibil, intrebarea mea este urmatoarea ce sanse am sa obtin o despagubire lunara si cam care ar fi estimativ costul unei actionari in istanta.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 14:46, 19 Octombrie 2010
asa cum am scris stalpul nu apartine electrica muntenia sau cum se o numi si nu este de uitilitate publica apartine balastierei si realizeaza doar racordarea acesteia bine si balastiera a mai racordat in continuare o alta balastiera si aia au platit bani grei ca fie racordati ,nu cred ca au puterea financiara de a suporta o mutare si nu exista spatiu efectiv unde sa fie mutat, nu sunt Selgros tocmai de aceea am incercat o cale amiabila si nu doresc sa ma imbogatesc de pe urma lor doar sa mi dea o compensatie .oricum am intrerupatorul in curte pot oricand sa ii las fara curent :D si cred ca asta va fi ultima solutie
in aceeasi situatie sunt si eu . am 1 ha teren arabil pe care se afla un stalp de inalta tensiune care ocupa aprox. 30 m patrati din totalul de 10 000 m. in afara de aceasta problema ar mai fi faptul ca la jumatatea distantei dintre stalpul care se afla pe terenul meu si celalalt stalp relieful sa fie mai ridicat reducindu-se distanta de siguranta dintre cablurile(ATENTIE) DE INALTA TENSIUNE si terenul agricol devenind periculoasa(si neplacuta) deplasarea la pas vara prin culturile repective efectiv se simte exact ca atunci cind te dezbraci de ceva supraelastic si atingi ceva metalic(o descarcare electrica ca o ciupitura prezenta la fiecare atingere cu plantele). Am facut o sesizare catre propietarul stalpului care mi-a raspuns printr-o serie de articole si legi ca nu este obligat la nici o despagubire(decat in cazul unor lucrari efecuate in timpul sezonului agricol mai exact atunci cind mi se distruge recolta datorita lucrarilor la linia electrica) fiind protejat de lege. Ce sa va mai spun ? ca nu-mi pot planta o livada ? ca nu-mi pot pune nici macar o baraca ? ca orice fac pe acel teren este conditionat de inaltime ??? #-o :-/ :help:
Pentru "coc cristian"......situatia dvs este complicata si porneste din momentul in care ati fost pus in posesie cu acel teren (dvs. sau un antecesor al dvs....sau cind l-ati cumparat,eventual.....) fiindca nu a sesizat nimeni la acel moment existenta liniei de inalta tensiune,ca sa se fi cerut cumva punerea in posesie la o distanta cit mai mare de acea retea,respectiv refuzul de-a cumpara intr-un astfel de loc.......drept urmare comisiile locale au pus in posesie,cu buna stiinta,oameni ce au avut terenuri in locuri foarte bune,la reconstituirea dreptului de proprietate,in zone proaste sub toate aspectele,ca apoi sa-si faca aceste comisii (unii primari sau membrii) afacerile lor cu loturile bune si valoroase!
Si inca ceva....ca stilpul ocupa aprox.30 m patrati e una,dar mai este traseul retelei care va traverseaza terenul si care are o zona de siguranta ce impune interdictii de constructie in aceasta zona....... daca priviti in lungul traseului,stind sub fire, la mijlocul retelei,inchipuiti-va un triunghi cu virful in sus ce coincide cu firul de paratraznet (cel mai inalt de pe stilp si care se vede ca e legat direct la structura stilpului),iar cele doua laturi ale triunghiului ce coboara catre sol vin tangente cu primele doua fire active (ce sint pe izolatori) de sub acest fir de paratraznet si ating solul la "x" metri pe stinga si pe dreapta centrului retelei...asta este zona de siguranta! Practic la nivelul solului aveti o fisie de teren lata de "x" metri ce este inutilizabila,pe toata lungimea traseului...si faptul ca spuneti ca se simte cimpul electromagnetic este si mai rau......de obicei stilpii se pun pe virfuri de deal / movile / cocoase,tocmai pentru a preintimpina lasrea firelor prea jos fata de sol si a se putea intra in zona de influienta a cimpului electromagnetic generat de trecerea inaltei tensiuni prin fire.....ca sa nu mai spun cit de daunator este sa stai in zona de influienta a cimpului electromagnetic daca iti construiesti o cabana .............Este cumva o linie de cel putin 110 KV ? :hm:
Ca daca este o linie asa de "mare" sint foarte slabe sperante sa se reuseasca devierea traseului si ingroparea retelei,asa cum s-a facut la Brasov,in spatele Macromall" de linga "Metro 2"/"Selgros"...unde o retea de 400 KV a deviata si ingropata........Deh...investitori "strategici" nu un contribuabil de rind........:hammer:
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
Danbv, utilizator
Vedeti si explicatiile din acest topic:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stalp de electricitate in curte ContSters79307 ContSters79307 Tatal meu are pe terenul proprietate un stalp de electricitate ( la cca 1m de gard) si ar vrea sa nu aiba acces cei de la Electrica in curtea lui , pentru ... (vezi toată discuția)
Drepturile proprietarului privind existenta unui stalp de electricitate pe teren gratiela65 gratiela65 Buna ziua In anul 2005 am cumparat o casa cu terenul aferent.In gradina casei se afla un stalp de inalta tensiune-17.000kw, care deserveste o gara.O parte din ... (vezi toată discuția)
Stalpi de inalta tensiune pe proprietatea mea - despagubiri? catutza_picor catutza_picor am cumparat un teren,,,intravilan,cu o retea de analta tensiunie,care cuprinde 3 stalpi de beton si unul tip sonda care ocupa an jur de 20.. 30 de metri ... (vezi toată discuția)