avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dacă nu am făcut dezbaterea moștenirii, la ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dacă nu am făcut dezbaterea moștenirii, la schimbarea de buletin ...

Dacă nu am făcut dezbaterea moștenirii,ptr schimbarea de buletin mi se poate elibera cartea de identitate.
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 15:58, 31 Ianuarie 2024
Buna ziua, nu intrucat va trebuie acordul proprietarului adresei de domiciliu.
trebuie sa dezbateti succesiunea, certificatul de mostenitor va fi actul dvs de proprietate si veti putea face buletin la adresa.
La mine in oras daca proprietarul a decedat si nu s-a dezbatut succesiunea,prezumtivul mostenitor merge la evidenta populatiei cu certificatul de deces,act de identitate,taxa de buletin platita,adeverinta de la primarie ca locuieste la adresa respectiva si cerere.Apoi vine de la politie sa verifice ca are actul de identitate la adresa respectiva,intocmesc un raaport pozitiv si apoi i se face alt act de identitate.
Puteti incerca si dvs. la evidenta populatiei.Pana la urma regulile cred ca sunt aceleasi peste tot.
De regulă, se face carte de identitate, cu verificare în teren, copiilor, nepoților, rudelor directe ale proprietarului decedat.
Mergeți cu actele de proprietate, certificatul de deces al proprietarului și celelate documente prevazute de lege pentru CI.
Veti da o declaratie ca locuiti la adresa și ca nu este succesiunea făcută. În termen de 30 de zile politia va face o verificare in teren și apoi se va emite cartea de identitate.
Daca din documentele prezentate nu reiese gradul de rudenie cu fostul proprietar sau faptul ca aveți drepturi la succesiune, va trebui să obțineți de la notariat un certificat de calitate de moștenitor.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2024
georgiana.td, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca îmi expira cardul de identitate iar proprietarul locuinței ... Laurentiu C Laurentiu C Daca îmi expira cardul de identitate iar proprietarul locuinței este decedat (mama), cum fac dovada adresei de domiciliu în condițiile în care n-am făcut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. pot sa imi schimb buletinul pe aceesi adresa pe care ... silapos silapos Buna ziua. Pot sa imi schimb buletinul pe aceeasi adresa pe care l-am avut de 20 de ani daca proprietarul imobilului a decedat? Adresa este a bunicii si de ... (vezi toată discuția)
Expirare carte de identitate, lipsa act spatiu simonutza10 simonutza10 Va comunic ca am C.I. expirata de vreo 2 saptamani, ieri am fost la Evidenta populatiei pt a ma interesa ce acte imi trebuie ca sa imi fac CI. Mi s-a ... (vezi toată discuția)