avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Pe scara blocului ...

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie.
Pe scara blocului unde locuiesc sunt apartamente care au caldura de la Termoenergetica si apartamente care au centrala.
Caldura pe care cei cu centrala trebuie sa o plateasca pt partile comune am inteles ca se calculeaza dupa cota parte indiviza.
Intrebarea mea este: apartamentele care au aceeasi cota parte indiviza platesc sau nu aceeasi suma la caldura? Sau suma difera si in functie de etaj?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 20:12, 24 Aprilie 2024
Sursa locală nu înseamnă centrala de bloc, a proprietarilor, poate fi un punct termic cu un schimbător de căldură, de exemplu, dar condiția esențială e sa fie a unui furnizor extern și autorizat de energie termica.

Centrala de bloc , proprietate comună, nu îndeplinește această condiție.

Diferente nu vor fi, dacă se utilizează acele repartitoare, care nu sunt echipamente de măsura. La intrarea în condominiu, furnizorul de energie termica pune măsurători și va calcula repartizarea energiei conform regulamentului ANRE.
Art. 1. — (1) Prevederile prezentului regulament au drept scop stabilirea regulilor și algoritmilor de calcul utilizați la repartizarea consumurilor de energie termică și a costurilor aferente între consumatorii din imobilele de tip condominiu, în cazul în care sunt montate:
a) sisteme de repartizare a costurilor pentru încălzire; și/sau
b) sisteme de repartizare a costurilor pentru apă caldă de consum.

Nu e vorba de contorizarea individuala a consumurilor.
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2024
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea consumurilor de energie termica în condominiu dumitruivascu1941 dumitruivascu1941 Buna ziua, 1) Va rog sa-mi precizati daca ORDINUL nr. 343/2010 (*actualizat la data de 29 iulie 2010*) publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 528 din 29 ... (vezi toată discuția)
Ordinul anrsc nr. 343/13.07.2010 alex_bis alex_bis Stiti cumva daca Ordinul ANRSC nr. 343/13.07.2010 (care a intrat în vigoare o data cu publicarea în Monitorul Oficial nr. 501/20.07.2010) mai este in ... (vezi toată discuția)
Mod de repartizare a calcului caldurii Nivea Nivea Dupa ce anul trecut ii convinsesem pe cei de la ISTA sa nu mai trimita calcul la comun pentru cei debransati (restul fiind la centrala de bloc) anul asta ISTA ... (vezi toată discuția)