avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Despagubiri in urma unei vatamari corporale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Despagubiri in urma unei vatamari corporale

Buna ziua,

Cu cateva zile in urma, mai exact in ziua de 31.01.2010, la ora 1 dimieata am primit un pumn in fata aproape de tampla in partea stanga, in urma caruia am suferit 3 leziuni la mandibula. Am fost internat in spitalal 3 zile pentru operatie si refacere. Am fost la medicina legala pentru a mi se emite un certificat medio legal saptamana viitoare.
Va rog sa-mi spuneti care este procedura pentru obtinerea unei despagubiri si cum este cel mai bine sa actionez pentru a castiga procesul fara caz penal.
ca sa fie legitima aparare ,apararea nu trebuie sa depaseasca atacul adica daca esti atacat cu un par nu poti riposta decat cu un bat
doberv a scris:

ca sa fie legitima aparare ,apararea nu trebuie sa depaseasca atacul adica daca esti atacat cu un par nu poti riposta decat cu un bat


Adevarat, aparararea nu trebuie sa depăşească gravitatea si proporţiile atacului , însă mi se pare inechitabil ca la o agresiune cu parul sa raspunzi cu un băţ. Daca ar avea loc o ripostă tot cu parul, nu ar fi depăşite limitele legitimei apărări.
In situaţia în care la o palmă s-a răspuns cu pumnii , iar urmările sunt cele descrise de user, este în mod vădit o aprare disproporţionată si care nu mi se pare deloc făcută din cauza vreunei tulburări sau temeri.
iar problema n u se pune la modul că agresorul spune ca s-a aflat in legitimă apărare , important fiind ce spune legea in privinţa acestei cauze de înlăturare a caracterului penal al faptei, şi dacă există temeiuri pentru a se lua în calcul acest exces, deci dacă este unul justificat ori nu.
Ok , dar daca omul e bine facut, 190 si 120 kg, si ma ataca cu un cutit. Eu am dreptul sa vin cu o sabie daca am doar 75 kg si doar 1.73?

Inca ceva, daca am facut arte martiale, si cineva vrea sa se ia la pumni cu mine , pot sa-l bat cat vreau ?:D Nu stiu din ce cauza ni s-a spus la sala ca daca facem sport de performanta, si ne batem cu cineva pe strada, acest lucru poate fi folosit impotriva noastra, tralala ?! Am inteles ca daca faci arte martiale, e considerat ca si cum ai avea arma alba asupra ta?! e adevarat, sau doar abureala?! Ca nu am gasit asa ceva in codul penal, dar ma rog, nu stiu cum se interpreteaza

Daca bateti cu mana goala 3 sau 10 insi se poate considera ca sunteti nevinovat.Doar sa nu ii bateti mult prea rau.
Daca veniti cu sabia de acasa nu se mai poate discuta despre legitima aparare.Daca o aveati la dvs. intamplator si ati fost atacat de mai multe persoane inarmate se poate consiodera ca doar v-ati aparat.
Depinde de cateva lucruri...

avocat Claudiu Lascoschi
Am un prieten si are cazier din cauza unei intamplari.

Se plimba cu prietena pe strada si au venit 3 insi si i-au dat o palma, fara nici un motiv, apoi au facut "curva" pe fata aia. Faza se intampla prin anii 90` cand erau smecheri, baieti de cartier, etc.
Tipul asta facea arte martiale, s-a enervat si i-a batut pe toti 3. S-a dus acasa, si dupa cateva saptamani l-a cautat politia,etc. A fost dat si in judecata. Ghinonul lui a fost ca l-a unul i-a rupt mama si cica a avut nevoie de 30 zile de ingrijiri medicale,etc.
A primit pedeapsa cu suspendare, iar prietena lui l-a parasit pt. ca cica "era mult prea agresiv" si a refuzat sa-i vina ca martor la proces, asa ca astia au spus tot ceea ce au vrut...

Faza e ca tipii respectivi erau plini de bani (ma rog, pt. vremea aia daca faceai rost de cateva sute de dolari pe luna din "smecherii" erai cineva... " ) , dar tot l-au dat in judecata si sa-i ceara bani lui asta. Unul dintre ei avea magazin de cartier (era ceva totusi sa ai magazin de cartier prin anii 90` cand nu erau supermarketuri, iar magazile de cartier erau foarte putine).


Dupa asta, prini 2005-2007, ani de prosperitate economica , cand toata lumea lua exemplul american si vroiau toti sa se imbogateasca, era la moda sa-l injuri pe unul (bineinteles unul cu bani) prin discoteca ca ala sa te bata, iar apoi taticul lui sa te plateasca :)
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
badguygoodguy, utilizator

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala rvr rvr In urma cu 4 zile in am avut o mica altercatie verbala cu un vecin de la bloc. La un moment alt vecin a simtit nevoia sa faca dreptate si mi-a dat fara ... (vezi toată discuția)
Am fost agresat de mai mulți indivizi. Popeacu2797 Popeacu2797 Va salut. Am fost agresat de mai mulți indivizi , în incinta unui bar , printre indivizi numărându-se și patronul barului. Motivul a fost acela că am ... (vezi toată discuția)
Agresiune fci4ever fci4ever Sunt student la Oradea, si saptamana trecuta miercuri am fost in club, si am obtinut cateva fracturi, pe partea stanga a fetei.Mai exact am ramas pana mai ... (vezi toată discuția)