avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Despagubiri in urma unei vatamari corporale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Despagubiri in urma unei vatamari corporale

Buna ziua,

Cu cateva zile in urma, mai exact in ziua de 31.01.2010, la ora 1 dimieata am primit un pumn in fata aproape de tampla in partea stanga, in urma caruia am suferit 3 leziuni la mandibula. Am fost internat in spitalal 3 zile pentru operatie si refacere. Am fost la medicina legala pentru a mi se emite un certificat medio legal saptamana viitoare.
Va rog sa-mi spuneti care este procedura pentru obtinerea unei despagubiri si cum este cel mai bine sa actionez pentru a castiga procesul fara caz penal.
Zilele de spitalizare,concediu medical,recuperari nu inseamna zile de ingrijiri medicale.Zilele de ingrijiri medicale reprezinta totalitatea zilelor necasare vindecarii.Pers.care nu sut internate ci au un simplu aparat gipsat nu sunt scutite de zile de ingrijiri meidcale.
INML stabileste aceste lucruri.
Bună seara,

Am revenit dinou, cu o altă noutate #-o , mai nou am fost chemat acu 2 zile la poliţie deoarece trebuia să depun o declaraţie pentru că am i-am dat o palmă. Domnu mi-a făcut reclamaţie penală cum că dânsului i-aş fii aplicat o palmă înainte să primesc eu acel pumn care mi-a fracturat mandibula. Întrebarea mea este care este procentajul de căştig şi ce aş putea păţii eu dacă dânsul a făcut plangere penală(dar numai ştiu în ce bază(lege) )?
Am scris în declaraţie că dansul a sărit la mine la bătaie, iar eu i-aş fii aplicat o palmă după cap pentru a se potolii apoi după vro 2 3 minute am primit un pumn de la acesta.
Poate să se întoarcă această vină totală împotriva mea ? Dacă da, de ce şi ce aş putea păţii? Dacă nu, ce se poate întâmpla ?

ªi aş mai dori să ştiu dacă se poate prelungi certificatul medico-legal deoarece eu nu mă simt refăcut. ªi după cât timp, deoarece am primit 22-24 zile medicale de pe 31 ian, mai pot prelungi ?

Mulţumesc anticipat !
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2010
Topy, utilizator
La prima vedere,din ce relatati ,este vorba despre o plangere penala pentru loviri si alte violente,conf.art.180 al.2 c.pen.,fapta sanctionabila cu inchisoarea de la 1 luna la 3 luni sau cu amenda
Pentru a se da o incadrare juridica precisa "palmei" dvs.,trebuie vazut , in certificatul medico-legal,de cate zile de ingrijiri medicale "beneficiaza" cel cu care ati avut disputa.
Asupra numarului de zile de ingrijiri medicale care v-au fost acordate,daca au aparut complicatii,urmeaza sa mergeti din nou la medicul legist pentru a va examina,in functie de ultimele evolutii ale starii dvs.de sanatate,dar si de noile acte medicale pe care le-ati depune sau care ar fi solicitate in mod oficial de la unitatea spitaliceasca care v-a tratat.
Daca nu sunteti multumit de concluziile raportului medico-legal,puteti formula contestatie la comisia superioara.
Pe de alta parte,zilele acordate de medicul legist pentru ingrijiri medicale,nu reprezinta un concediu medical,pe care medicul de familie il poate prelungi
La prima vedere,din ce relatati ,este vorba despre o plangere penala pentru loviri si alte violente,conf.art.180 al.2 c.pen.,fapta sanctionabila cu inchisoarea de la 1 luna la 3 luni sau cu amenda


Adică e posibil ca să mă bage în puscărie ? :(( ... adică eu i-am dat o palmă dupa ceafă pentru ca a sărit la bătaie la mine şi el îmi da cu pumnu şi mă lasă mutilat pe viată şi tot eu să intru la puscărie ?:O Imposibil aşa ceva :|
Ma întreb acum, ca să-mi prelungesc certificatul medico-legal, pot să mă duc acum dacă a trecut aproape 2 saptămâni de la expirarea lui ? ;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
Topy, utilizator
In plangerea pentru loviri si alte violente,totul va decurge in functie de probe si de numarul zilelor de ingrijiri medicale.
Nu ,nu cred ca va fi vorba despre o pedeapsa cu inchisoare,dar se poate sa fiti sanctionat cu o amenda penala.
Cu privire la"prelungirea" certificatului medico-legal,v-am aratat mai sus,incercati sa recititi cele aratate.

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala rvr rvr In urma cu 4 zile in am avut o mica altercatie verbala cu un vecin de la bloc. La un moment alt vecin a simtit nevoia sa faca dreptate si mi-a dat fara ... (vezi toată discuția)
Am fost agresat de mai mulți indivizi. Popeacu2797 Popeacu2797 Va salut. Am fost agresat de mai mulți indivizi , în incinta unui bar , printre indivizi numărându-se și patronul barului. Motivul a fost acela că am ... (vezi toată discuția)
Agresiune fci4ever fci4ever Sunt student la Oradea, si saptamana trecuta miercuri am fost in club, si am obtinut cateva fracturi, pe partea stanga a fetei.Mai exact am ramas pana mai ... (vezi toată discuția)