avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Despagubiri in urma unei vatamari corporale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Despagubiri in urma unei vatamari corporale

Buna ziua,

Cu cateva zile in urma, mai exact in ziua de 31.01.2010, la ora 1 dimieata am primit un pumn in fata aproape de tampla in partea stanga, in urma caruia am suferit 3 leziuni la mandibula. Am fost internat in spitalal 3 zile pentru operatie si refacere. Am fost la medicina legala pentru a mi se emite un certificat medio legal saptamana viitoare.
Va rog sa-mi spuneti care este procedura pentru obtinerea unei despagubiri si cum este cel mai bine sa actionez pentru a castiga procesul fara caz penal.
In anii 90 poate ,dar astazi lucrurile au evoluat.
Chestia cu banii tine daca nu se apara bine cel inculpat in astfel de cazuri.
Daca are avocat tare ( nu bun, ca sa spun asa) ii cam termina pe nelegiuiti.
Daca au foarte multi bani si sunt dispusi sa cheltuie ca sunt smecheri, discutia poate fi mai lunga dar chestia cu avocatul le duce sfarsitul...
Depinde ce stie sa faca avocatul...inculpatului...agresor...

avocat Claudiu Lascoschi
Până la urma .. nu m-aţi lămurit deloc #-o :( ! În cazul meu ... este legitimă apărare ?

Haideţi să luam amândoua păreri la analizat :

Agresorul spune : Ca afară, i-am dat o palmă şi el a dat cu pumnu ! Problema este că, imposibil să dea cu pumnu şi să-mi facă o fractură de mandibulă ! Trebuie să fii avut ceva în mână .. o cheie, bricheta ceva.

Eu spun : Că afară m-am luat cu altcineva la ceartă .... iar el având pică pe mine, a sărit la bataie, iar eu i-am dat o palmă să se calmeze ! După vro 2 3 min ... am primit întâmplător un pumn în faţă ! :|

Acum, din ce am mai aflat eu, ce poate să ne bage instanţa, că amandoi să fim vinovaţi pentru ultraj, şi disturbarea liniştii publice ! Acum făceţi-mă să înţeleg şi eu, deoarece sunt foarte confuz ! Merită să merg mai departe ? Plus că, am impresia ca eu o sa rămân cu sechele, şi în plus obrazul este denivelat ! Plus de asta, am impresia că o să mai fiu odată operat ... asta nu se ştie sigur încă ! Mă voi duce la o clinică particulară că nu am încredere în doctorii de la spital !:(

Aaa şi am uitat să zic .. agresorul ... fiind minor, a cosumat şi băuturi alcoolice şi s-a şi drogat :) Dar la poliţie, am uitat să spun asta şi o să precizez la tribunal cred !Dar problema este că pe langă el ... s-au mai drogat încă 2 sau 3 persoane şi nu vreau să le dau numele pentru că nu am de ce . Cum se face asta ?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
Topy, utilizator
Daca minorul care v-a lovit are peste 16 ani , daca va fi gasit vinovat, va raspunde penal. daca are intre 14 si 16 ani va trebui sa se constate daca a avut discernamant. Faptul ca el consumase bauturi alcoolice, nu inlatura caracterul penal al faptei, deoarece legea admite aceasta inlaturare doar in caz de betie accidentala, totala. Se pot retine eventual circumstante atenuante , precum starea sa de ebrietate plus consum de supefiante si eventual si scuza provocarii din partea dvs. pentru ca i-ati dat o palma.
S-ar putea retine incadrarea juridica in art. 182 alin 2, care face referire si la slutire dobandita in urma agresiunii, iar dvs. ati mentionat faptul ca aveti o denivelare pe obraz. aceasta constatare trebuie specificata in certificatul medico legal, ca si toate consecintele negative rezultate in urma agresiunii.
Asadar, presupunand ca veti dori sa faceti si o plangre penala, parerea mea este ca puteti , constituindu-va parte civila in cadrul procesului penal , sa aveti mai multi sorti de izbanda in privinta obtinerii despagubirilor si daunelor morale pretinse. Inainte insa de alua aceasta decizie , sa va ganditi ca poate, asa cum ati precizat, in locul , in cercul unde sa petrecut agresiunea, se intampla mai multe lucruri ilegale, cu m ar fi consumul de droguri, daca nu cumva se vor complica lucrurile in sensul de a se demara cercetari in privinta mai multor tineri ce au fost prezenti acolo, etc.
Bun ... dar dacă spun că l-am văzut doar pe el ? De aici pe mine nu mă mai interesează ! Plus de asta ... atunci drogurile erau legale din câte ştiu. Ce se poate întâmpla mai departe ? Faptul că el mizează , ca i-am dat o palmă şi că a fost legitmă apărare ! Declaraţiile la poliţie s-au dat deja ... şi din câte am înţeles la poliţie, când s-au dat declaraţiile, nu s-a precizat că eu l-am lovit ! Poate să scape cu faţa curată ? Ca eu fiind vinovat pentru că, i-am dat o palmă şi să-mi suport singur cheltuielile de judecată + cheltuielile pentru spitalizare şi ce vor mai fii în continuare !?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
Topy, utilizator
Drogurile nu au fost niciodata legale, asta sa retineti. N u poate fi considerata legitima aparare ci eventual sa se retina scuza procarii ce i-ar putea aduce o reducere a unei eventuale pedepse. Nu exista posbilitate, in opinia mea, sa ramaneti nedespagubit, de vreme ce este clar si dvs. puteti proba faptul ca sunteti in aceasta situatie nedorita datorita pumnului sau pumnilor primiti de la acest agresor. Cel mai bine ar fi sa aveti si avocat care sa va asiste si sa va indrume atunci cand va fi cazul sa uzati de caile de atac, in caz ca veti pierde.
In privinta posibilitatii obtinerii mai multor zile pe certificatul medico-legal, va trebui sa cereti o reexaminare,sa aduceti si documentele medicale care rezulta felul interventiilor si se pot reaprecia , atit nr. zile ingrijiri medicale, cat si urmarile agresiunilor.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
ContSters47264, utilizator

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala rvr rvr In urma cu 4 zile in am avut o mica altercatie verbala cu un vecin de la bloc. La un moment alt vecin a simtit nevoia sa faca dreptate si mi-a dat fara ... (vezi toată discuția)
Am fost agresat de mai mulți indivizi. Popeacu2797 Popeacu2797 Va salut. Am fost agresat de mai mulți indivizi , în incinta unui bar , printre indivizi numărându-se și patronul barului. Motivul a fost acela că am ... (vezi toată discuția)
Agresiune fci4ever fci4ever Sunt student la Oradea, si saptamana trecuta miercuri am fost in club, si am obtinut cateva fracturi, pe partea stanga a fetei.Mai exact am ramas pana mai ... (vezi toată discuția)