avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM / ROI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM / ROI

Ma intereseaza daca CCM si/sau ROI trebuiesc in mod obligatoriu intocmite si unde trebuiesc depuse?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 11:27, 21 Octombrie 2006
daca citesti bine legea nr.130/1996 ai sa vezi ca este obligatorie incheierea CCM pt unitatile cu peste 21 de salariati. Iar daca intrebi la Inspectia Muncii si la Ministerul Muncii, ai sa vezi ca-ti dau acelasi raspuns
Pentru unitati cu peste 21 de salariati este obligatorie incheierea contractului colectiv de munca, care se depune la Inspectoratul Teritorial de Munca.
ROI este si el obligatoriu, dar este in folosul angajatorilor sa intocmeasca unul, care trebuie obligatoriu adus la cunostiinta salariatilor. Acolo poti prevedea clar anumite reguli de consuita sau anumite abatateri sanctionabile, raportat la domeniul tau de activitate. Si ROI se depune la ITM
Si eu zic ca este obligatorie negocierea. Nu scrie nicaieri ca este obligatorie semnarea CCM.
Scrie ca este obligatorie negociere.
Sa recapitulam.
ROI este in interesul companiei dar este si obligatoriu si de depune la ITM. Cred ca am inteles corect.
Cu CCM nu m-am lamurit. Unii zic ca este obligatoriu la unitati peste 21 angajati alti zic ca este obligatorie numai negocierea. Pai daca este obligatorie negocierea cum se poate dovedi ca s-a efectuat atata vreme cat ceea ce s-a negociat, adica CCM-ul, nu este redactat si semnat la sfarsitul negocierilor dintre patronat si reprezentantii angajatilor?
omule ti-am dat ce trebuie sa faci si anume: hartii. nu este necesar sa inchei acest ccm daca reprezentantii salariatilor considera ca nu este nevoie si se poate functiona foarte bine si dupa ccm la nivel de ramura sau cel national daca nu exista la nivel de ramura. dovada ca ai facut negocierea consta in: convocare pt alegerea reprezentantilor, pv cu privire la alegerea acestora, pv cu privire la sedinta dinrte patronat si reprezentanti prin care se stabileste ce si cum.

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca! LianaPin LianaPin Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti si mie daca orice angajator are obligatia de a implementa un contract colectiv de munca? Daca da trebuie inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca lilinda09 lilinda09 Buna ziua, ajutoooorrr!!!!:((..Nu peste multa vreme, societatea noastra va angaja si cel de-al 21-lea angajat...da, si trebuie CCM...problema este ca, eu am ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca ContSters147374 ContSters147374 Daca o societate cu mai mult de 21 de angajati nu are contract colectic de munca, este obligata sa respecte conditiile minime din contractul colectiv de ... (vezi toată discuția)