avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, va rog daca imi puteti raspunde la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, va rog daca imi puteti raspunde la urmatoare problema. ...

Buna ziua, va rog daca imi puteti raspunde la urmatoare problema. Locuiesc intr-un apartament, curte comuna. Corpul de cladire are 2 nivele, eu locuiesc la demisol. Proprietarul de la etaj a hotarat in 2021 ca trebuie renovat luminatorul care deserveste ambele apartamente si ca trebuie vopsita fatada cladirii. Eu nu am fost de acord, nefiind lucrari de urgenta si i-am propus sa faca respectivele lucrari doar pentru partea sa de apartament. Lucrarile s-au efectuat in baza unui contract semnat de acest propietar. In contract este prevazuta renovarea DOAR pentru partea sa de fatada si, in cazul luminatorului, DOAR o jumatate din ce mi-ar reveni mie ca si cheltuieli. Acum, prin intermediul unui avocat, sunt chemat la "negociere" pentru suma ce mi-ar reveni mie ca plata. Intrebarea mea este daca sunt obligata sa platesc in conditiile de mai sus, respectiv contract incheiat fara acordul meu si renovari facute partial, doar in dreptul apartamentului care nu-mi apartine. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 17:00, 23 Mai 2024
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Momentul la care incepe a curge prescriptia e diferit in functie de situatia juridica, dar si de fapt. Exista proceduri juridice care intrerup prescriptia, altele care o suspenda, una dintre proceduri fiind punerea in intarziere, medierea, somatia etc.
In cazul dv, nu vorbim despre dreptul de a cere executarea silita, caci nu exista titlu executoriu. Putem vorbi insa de dreptul la actiune si eventuala lui prescriere. Ea curge de la data nasterii dreptului, in principiu, daca nu sunt alte elemente care sa influenteze curgerea prescriptiei.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeți art. 2500 și următoarele din Legea nr. 287/2009 cu privire la Codul civil.

[ link extern ] /

Ana_1959 a scris:


Mai am o intrebare: in cazul acestor asa-zise "datorii" se pune problema de prescriptie? Daca da, in cat timp se prescriu? De cand se calculeaza prescriptia: de la data semnarii contractului sau de la data platii facute pentru lucrare?
De fapt sunt 3 intrebari, dar deriva una din alta.
Multumesc!

Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2024
robert1958, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie lucrari fatada andrewculda andrewculda As dori sa stiu daca sunt obligat sa contribui la plata lucrarilor de refacere a fatadei unei cladiri, daca sunt co-locatar in curte comuna (fac parte din ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei de propietari comite ilegalitati mangot mangot buna ziua,locuiesc intr-un imobil vechi cu mai multe apartamente si sunt propietarul unui apartament.Administratorul spune ca a venit somatie de la primarie sa ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada imobil arasgata arasgata Este normal ca la reparatia fatadei imobilului sa se imparta plata intre apartamente dupa cota parte indiviza, chiar daca apartamentele cu aceeasi cota parte ... (vezi toată discuția)