Dacă insistați asupra art. 657 alin. 2 se pare că ori nu ați lecturat, ori nu ați înțeles metodele de interpretarea a normelor de drept civil, dar chiar nu vi se pare ciudat faptul că avocați cu experiență ( nu este cazul meu) au o opinie contrară opiniei dvs. ?
Aș cum v-a spus dl. av. Gazdovici,
refacerea ca urmare a distrugerii parțiale a clădirii trebuie privită în raport cu denumirea marginală a art. 657 respectiv „ Regulile aplicabile în cazul distrugerii clădirii”.
Vă sugerez să mai insistați asupra studiului metodelor de interpretare din teoria generală a dreptului ( cu privire la interpretarea normelor de drept civil) și poate veți înțelege că în privința întreținerii și reparării părților comune devine incident art. 654 alin. 1, iar nu art. 657 alin. 2.
latka a scris:
Am dat articolul 657 alin 2 ca posibila cale de rezolvare a spetei din mai multe motive :
1. Nu cunoastem situatia reala de fapt, ce gen de lucrari s-au executat. Vad ca mi-ati dat dreptate.
2. Nu exista nici un motiv de a nu considera si aceasta posibilitate, art. 657 alin 2, nu exista nici o limita de minim la acest articol, referitor la gradul de distrugere ( cu sensul de ruinare conform dex) a cladirii, cum v-am spus anterior poate fi si 0,5%.
3. Si in cazul art. 657 alin 2 sunt implicate tot niste lucrari de reparatie. nu exista altceva.
4. Art. 657 alin 2 are o procedura clara de obligare a coproprietarilor ce refuza plata. Mi s-a parut mai logic.
Primul pas nici nu implica ajungerea la instanta, e vorba tot de negociere.