avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, va rog daca imi puteti raspunde la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, va rog daca imi puteti raspunde la urmatoare problema. ...

Buna ziua, va rog daca imi puteti raspunde la urmatoare problema. Locuiesc intr-un apartament, curte comuna. Corpul de cladire are 2 nivele, eu locuiesc la demisol. Proprietarul de la etaj a hotarat in 2021 ca trebuie renovat luminatorul care deserveste ambele apartamente si ca trebuie vopsita fatada cladirii. Eu nu am fost de acord, nefiind lucrari de urgenta si i-am propus sa faca respectivele lucrari doar pentru partea sa de apartament. Lucrarile s-au efectuat in baza unui contract semnat de acest propietar. In contract este prevazuta renovarea DOAR pentru partea sa de fatada si, in cazul luminatorului, DOAR o jumatate din ce mi-ar reveni mie ca si cheltuieli. Acum, prin intermediul unui avocat, sunt chemat la "negociere" pentru suma ce mi-ar reveni mie ca plata. Intrebarea mea este daca sunt obligata sa platesc in conditiile de mai sus, respectiv contract incheiat fara acordul meu si renovari facute partial, doar in dreptul apartamentului care nu-mi apartine. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 17:00, 23 Mai 2024
Cred ca pe Ana o intereseaza mult mai putin denumirea marginala a art. 657, Eu nu insist cu nimic, aici nu e in instanta, e un forum de discutii.
Dvs. ar trebui sa insistati nu despre ce ce scriu sau opinez eu, ci despre ce doreste utilizatorul:
1. Sa iasa cit mai convenabil din situatia asta (presupun ca si dpdv cheltuieli de orice natura).
2.. Cum sa previna pe viitor astfel de situatii.

Daca aveti altfel de dileme, folositi mesageria privata.
In rest, fiecare achieseaza la ce doreste.

robert1958 a scris:


[....]

Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2024
latka, utilizator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util

De fapt cred că pe Ana_1959 nu o interesează nici art. 654, nici art. 657, nici opinia mea sau a dvs. ci opiniile avizate ale unor avocați .

latka a scris:

Cred ca pe Ana o intereseaza mult mai putin denumirea marginala a art. 657, Eu nu insist cu nimic, aici nu e in instanta, e un forum de discutii.



3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Latka, userului i s-a spus cum sa procedeze. Nu vad rostul continuarii discutiei, doar asa, sa aveti ultimul cuvant. Mesajele si argumentarile sunt agresive, la limita atacurilor la persoana, nu ajuta la nimic, nu aduc plus de valoare discutiilor si se bazeaza pe presupuneri ale situatiei de fapt care contravin celor aratate de user. Denumirea marginala este importanta in interpretarea teleologica a normei juridice.
In primul rand va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Mai am o intrebare: in cazul acestor asa-zise "datorii" se pune problema de prescriptie? Daca da, in cat timp se prescriu? De cand se calculeaza prescriptia: de la data semnarii contractului sau de la data platii facute pentru lucrare?
De fapt sunt 3 intrebari, dar deriva una din alta.
Multumesc!
Se pune.

Prescripţia dreptului de a cere executarea silită
Art. 405
(1)Dreptul de a cere executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia acţiunilor reale imobiliare, termenul de prescripţie este de 10 ani.
(2)Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a cere executarea silită.
(3)Prin împlinirea termenului de prescripţie orice titlu executoriu îşi pierde puterea executorie.
Detalii: [ link extern ]

Deocamdata nu aveti asumate obligatii prin contract sau o hotarire definitiva de instanta care sa va oblige.
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2024
latka, utilizator