avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie - Presedinte - Firma administrare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie - Presedinte - Firma administrare

Am urmatoarea problema: firma de administrare nu respecta contractul semnat cu asociatia noastra. Spre exemplu, la curatenie, au anexa cu ce operatiuni au de facut, frecventa si cu ce substante. Nu le fac si zic ca le-au facut. Presedintele se face ca nu vede si nu aude, nu stiu de ce.... Administratorul zice ca e curat...si nu e.
Ce pot face ca membra a CE ca sa se respecte contractul cu firma de administrare si acestia sa faca ce au scris in contract sa faca? Am tot trimis e mailuri catre presedinte si catre firma de administrare cu operatiunile care nu se fac si degeaba.
De schimbat s-a propus in AG dar unii s-au opus, au zis ca sa ii facem sa faca mai degraba decit sa schimbam.
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 10:04, 10 Februarie 2010
Da, mai sunt insa nu sunt multi.
Majoritatea sunt oameni super obositi care vin acasa doar sa doarma, nu mai vad praful si petele de mizerie. Sau poate nu sunt obisnuiti cu un alt nivel de curatenie, altul decit in blocurile vechi in care spuneai mersi ca venea femeia la curatenie odata la saptamina.
O sa caut aliati mai multi, am cativa.
:offtopic: In discutia asta nu are ce cauta niciun minister. Prin urmare va rog sa raspundeti la intrebari daca stiti si cunoasteti masuri practice, daca nu, nu.
Dana Marin a scris:

Am urmatoarea problema: firma de administrare nu respecta contractul semnat cu asociatia noastra. Spre exemplu, la curatenie, au anexa cu ce operatiuni au de facut, frecventa si cu ce substante. Nu le fac si zic ca le-au facut. Presedintele se face ca nu vede si nu aude, nu stiu de ce.... Administratorul zice ca e curat...si nu e.
Ce pot face ca membra a CE ca sa se respecte contractul cu firma de administrare si acestia sa faca ce au scris in contract sa faca? Am tot trimis e mailuri catre presedinte si catre firma de administrare cu operatiunile care nu se fac si degeaba.
De schimbat s-a propus in AG dar unii s-au opus, au zis ca sa ii facem sa faca mai degraba decit sa schimbam.

Pentru ca sunteti membra in comitetul executiv, sunteti in conducerea asociatiei. Intrebati-l pe presedinte de ce se face ca nu vede si nu aude. Dar pentru a discuta aceste probleme participati la sedintele lunare ale comitetului executiv si nu va limitati la a trimite e-mailuri. Propuneti ca toti membrii comitetului sa supravegheze, prin rotatie modul cum se face curatenia.
Pentru ca nu exista un PV de la momentul alegerii noului comitet, ei nu sunt alesi legal se pare. Nu au cum dovedi asta. Se intelege ca sunt in functie tot ceialalti dinainte. Eu am fost aleasa uletrior in comitet. Am vorbit cu presedintele si raspunsurile lui sunt de ris: "Femeia de servici e mica de inaltime si de aceea nu poate spala peretii de la lift"!!!!!! Pentru ca nu stiu cine e in comitet acum, presedintele in 7 luni nu a convocat nici o intalnire de comitet, nici nu stiu cum sa fac.
Mai am si problema ca eu vad ca ei nu au facut curatenie si ei nu recunosc ca nu au facut, zic ca au facut dar s-a murdarit la loc. Deci, niste mincinosi notorii. E foarte greu cand o firma de administrare, odata vazuti sacii in caruta se apuca si incepe porcarii de-astea.
Sa va spun la ce m-am gandit. Ii pun sa semneze cand au facut operatiunea. Spre exemplu: Am spalat usile - data - semnatura. Si sa ma anunte cand fac ca sa vad eu ca au facut. Asta in fapt e treaba administratorului dar ala e la fel ca ei, ingalat.
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2010
Dana Marin, utilizator
Dana Marin a scris:

Pentru ca nu exista un PV de la momentul alegerii noului comitet, ei nu sunt alesi legal se pare. Nu au cum dovedi asta. Se intelege ca sunt in functie tot ceialalti dinainte. Eu am fost aleasa uletrior in comitet.

1. Se pare, vi se pare sau nu stiti?
2.Cum ati reusit sa fiti singura aleasa, ulterior, in comitet?:-/

Alte discuții în legătură

2 comitete executive Dana Marin Dana Marin Datorita bramburelii si suficientei de la noi, avem 2 comitete executive. Nici unii nu fac nimic, sunt doar pe hirtie. #-o Primii alesi nu au demisionat, nu ... (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte Cornelia Muntean Cornelia Muntean Este adresa din CI a unei persoane un impediment ca aceasta sa fie aleasa presedinte a unei asociatii de proprietari? E vorba de o persoana care e proprietar, ... (vezi toată discuția)
Administrator asociatie de proprietari 22alex 22alex In cazul unor alegeri pt schimbarea administratorului unei asociatii de proprietari, cei care vor sa candideze au obligatia sa isi depuna candidatura la ... (vezi toată discuția)