Richiu a scris:
Bineinteles a urmat trecerea metrilor cubi printr-un calcul numai de administrator stiut, asa ca acum sunt mandrul posesor a 6 de apa calda si 15 de apa rece.
Sau e hotarare in cadrul adunarii generale si acolo se stabileste cuantumul cu care sunt "pedepsiti" cei care nu aduc indexul?
Am inteles (de pe forum) ca in plata pausal sunt incluse "pierderile" adica diferenta dintre contorul general si suma contoarelor individuale.
Ce rost mai are coloana intitulata "Cheltuieli consum apa - parti comune"??
Nu am inteles din ceea ce ati scris care este cantitatea de apa sau suma ce va fost trecuta pe lista de plata. Cat ati consumat in realitate si cat apare pe lista de plata?
Cei care nu aduc indexul nu sunt "pedepsiti". Dar acestia consuma apa si trebuie sa o plateasca . Fiecare asociatie are o metoda de a rezolva aceasta problema prin trecerea pe lista a unei cantitati de apa estimativ. Preluand indexul de la majoritatea proprietarilor se poate constata o diferenta pana la cantitatea facturata de furnizor de 40 m.c. de exemplu. Aceasta cantitate se trece celor care nu au adus indexul in anumite proportii in functie de numarul de persoane, de consumul lunilor anterioare, etc. Noi, de exemplu, am stabilit maxim 7 m.c. de persoana pe luna.
Aici pot sa intre si pierderile daca nu sunt prea mari. Daca sunt pierderi mari datorate unor avarii la coloanele comune acestea se repartizaeza separat.
Pentru rubrica "Cheltuieli consum apa - parti comune" poate exista un robinet prevazut cu apometru de unde se consuma apa pentru spalat spatiile comune (asa avem noi). Acesta se citeste lunar si se imparte consumul tuturor pe cota parte indiviza.
In cazul cand proprietarul aduce citirea apometrelor dupa mai multe luni se poate face regularizarea asa cum s-a explicat mai sus.