Eu stiam ca sunt si apometre cu clasa de precizie D (adica mai precise, cu debitul de pornire, undeva de la 11,5 l/ora)., folosite de obicei in bransamente.
Deci recomandarea cu montarea intr-un imobil de apometre cu clasa de precizie A nu mi se pare OK, iar montarea de apometre de clasa superioara - destul de scumpe, nu prea se justifica pentru ca diferente tot vor fi, date de simultaneitatea de de mici scurgeri pe care nici chiar un apometru de precizie nu o detecteaza, dar toate adunate, reusesc sa porneasca cu brio apometrul de bransament, chiar de clasa D fiind.
Eu ca lucrator la as. sunt contrariat nu de diferentele produse de clasa de precizie mica a apometrelor de apartament, ci de faptul ca sunt destui proprietari care smecheresc contorii prin tot felul de metode si se prezinta la asociatie cu un consum de rasul curcilor, adica 2 mc/luna, o familie compusa din 3-4 persoane. Am si un exemplu mai "tare": 1 mc/luna, o familie compusa din 5 persoane. Este strigator la cer cad iti spune, uite d-le, apometrul functioneaza, ce mai vrei? Acest ultim exemplu l-am considerat chiar o aberatie singulara si pe tema aceasta chiar trebuie sa discutam. Stiam la un moment dat ca exista undeva o norma sanitara care prevede un consum minim pe zi/om de cca. 30 litri, deci 30 l/zi x 30 zile/luna fac 900 l, adica aproape 1 mc / luna/persoana. Cred ca numai asa putem stavili nesimtirea...
Am gasit un material interesant aici, rugandu-va sa-l parcurgeti:
[ link extern ]