Nu e sigur la art. 108 din OUG 195/2002, chiar va rog sa-mi aratati un PV de contraventie in care fapta respectiva de a nu respecta obligatia de a nu depasi limita de viteza pe un sector de drum, consemnata la rubrica "Fapta săvărșită este prevăzută de: art. ... din ... " mentioneaza altceva decit
art. 121 alin. 1 din regulamentul de aplicare a OUG195/2002.
Articolul 121
(1) Conducătorii de vehicule
sunt obligați să respecte viteza maxima admisă pe sectorul de drum pe care circulă și pentru categoria din care face parte vehiculul condus, precum și cea impusă prin mijloacele de semnalizare.
[ link extern ]
Articolul de sanctionare poate fi din OUG 195 (eventual de la art.108), asa ca v-ati inselat.
Prin urmare RA OUG195/2002 face parte din lege. Aratati-mi o speta cistigata de dvs., pe cod rutier, prin anularea PV de contraventie pe baza faptului ca articolul incalcat e din regulament si trecut gresit in PV, caci trebuia sa fie din OUG 195/2002.
Daca nu stiati si interdictiile de oprire si stationare sunt mentionate tot in regulament.
Nici eu nu am absolut nimic personal cu dvs., doar cu afirmatiile gresite. E o discutie argumentata, fie si in contradictoriu.
Multumesc de intelegere !
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:
Sigur ca interdictia de a depasi limita se afla in OUG 195, altfel n-am avea amenzi de viteza! Art. 108.
............................................................
Este ok sa avem opinii diferite, nu-i o problema. Incercati sa nu ma luati la cearta, nu este nimic personal.
Multumesc, eu cred ca am clarificat amandoi, fiecare discerne pentru el ce varianta considera ca se potriveste mai mult situatiei sau valorilor sale.